Δίκη Τοπαλούδη: 23χρονος Ροδίτης - "Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής"

Προκλητικό σόου από ένα εκ των κατηγορουμένων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τρελός ... επιχείρησε να το «παίξει» σήμερα ο Ροδίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Πριν αρχίσει η συνεδρίαση, ο 23χρονος από το εδώλιο, απευθυνόμενος στην άδεια, εκείνη ώρα, έδρα είπε: «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».

Η ...παράστασή του συνεχίστηκε προς την απούσα εισαγγελέα της έδρας: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για τη πάρτη της».

Μετά την εισαγγελέα σειρά είχε ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, αλβανικής καταγωγής: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε».

Τότε, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην αίθουσα να σπεύδουν να τους χωρίσουν.

Όταν η γιαγιά του Ροδίτη πήγε κοντά του, άρχισε να φωνάζει λέγοντάς της: «Μη με αγγίζεις, μην με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π....» ενώ, απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Όταν δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πως είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος; Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Εκείνη τη στιγμή η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωστεί το έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου.

Βάσει αυτού , ο κατηγορούμενος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα». Επίσης, κατά το έγγραφο ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει δήλωση για τη μην παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ακόμη, σύμφωνα με τη βεβαίωση του ψυχιατρείου των φυλακών, το έγγραφο για τη μη παράσταση του κατηγορουμένου στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Μάλιστα, αντίστοιχη αγωγή, όπως αναφέρεται, ελάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν από ένα μήνα.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» είπε τότε ο 23χρονος στο δικηγόρο του με την εισαγγελέα να του απευθύνεται με αυστηρό ύφος: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε , θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Κατόπιν των παραπάνω το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και διέταξε να βγει από την αίθουσα ο κατηγορούμενος.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά και τότε το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίασή του για δυο ώρες.

Πηγή: enikos.gr

 

Διαβάστε επίσης