Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη

στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών

Συνεχίζεται στις 4 Μαΐου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο αφαρμόζοντας τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί και αφορούσε τον ευρύτερο περιορισμό λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, είχε διακόψει (τελευταία φορά την 1η Απριλίου) την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 4 Μαΐου.

Καθώς η ΚΥΑ προβλέπει την αναστολή εκδίκασης όλων των υποθέσεων σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια, πλην των αυτόφωρων αδικημάτων και μόνο για τις περιπτώσεις που υπάρχει κράτηση κατηγορουμένων και αντίστοιχα υποθέσεων προσωρινών διαταγών, ενώ «για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής (όπως στην περίπτωση της υπόθεσης Τοπαλούδη), το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων».

Με βάση λοιπόν τη διάταξη αυτή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε διακόψει την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 4 Μαΐου 2020, ημερομηνία κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά προκειμένου και εντός σύντομου πλέον χρονικού διαστήματος να ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία διεκόπη στις 10 Μαρτίου 2020, οπότε και την ημέρα εκείνη κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας και η γιαγιά του 23χρονου Έλληνα καθώς και η βιοχημικός της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ελληνικής αστυνομίας κα Σοφία Γκούγκουρα, από την κατάθεση της οποίας προέκυψαν νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας  Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που ανίχνευσε γενετικό υλικό του θύματος αλλά και των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Έλληνα και του 21χρονου αλλοδαπού συγκατηγορούμενού του, τόσο μέσα στο σπίτι όπου η νεαρή γυναίκα φέρεται κατά το κατηγορητήριο ότι βιάσθηκε και κακοποιήθηκε άγρια όσο και στα αντικείμενα που συγκέντρωσαν οι αρχές από τη θαλάσσια περιοχή στη Ρόδο, όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της, η μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κηλίδες αίματος της αδικοχαμένης κοπέλας έχουν βρεθεί σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού του 23χρονου Έλληνα κατηγορούμενου ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου!

Αίμα δε της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκε και στη θέση του συνοδηγού στο όχημα του 23χρονου κατηγορουμένου, με το οποίο ο ίδιος και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του φέρονται να την μετέφεραν μέχρι τη θάλασσα όπου και την έριξαν ζωντανή!

Η δε γιαγιά του 23χρονου Έλληνα, που βρισκόταν στο κάτω σπίτι τη νύχτα του εγκλήματος, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι βρισκόταν στην τουαλέτα όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τη φωνή του εγγονού της να φωνάζει το όνομα του συγκατηγορούμενού του και τη φωνή μιας κοπέλας.
«Άκουσα γέλια όταν ανέβαιναν στις σκάλες. Μετά έκλεισε η πόρτα και δεν άκουσα ξανά τίποτα. Πήγα για ύπνο. Μακάρι να είχα ακούσει».

Τέλος, ο πατέρας του 23χρονου Έλληνα, περιέγραψε τον γιο του ως ένα παιδί πολύ υπερκινητικό που όσο μεγάλωνε η κατάστασή του επιδεινωνόταν και οι καθηγητές του είχαν παράπονα.

Χαρακτήρισε το παιδί του ένα άβουλο πλάσμα που το έκαναν ό,τι ήθελαν οι κακές παρέες του και πρόσθεσε ότι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει.
Όπως είπε, όταν αντιλήφθηκε ότι ο γιος του είχε μπλέξει με ναρκωτικά, τον πήγε στο ΚΕΘΕΑ, αλλά και εκείνος με τη σύζυγό του παρακολούθησαν το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο 23χρονος δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί, ενώ τον πήγε σε ψυχίατρο όταν ο γιος του, τού έλεγε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και ο γιατρός του έδωσε φαρμακευτική αγωγή. Για το έγκλημα ο πατέρας είπε ότι το πληροφορήθηκε από το Λιμενικό που διενήργησε την έρευνα.
«Από την αρχή μέχρι το τέλος ο γιος μου λέει ότι δεν τη σκότωσε, ούτε την πέταξε. Και αυτό πιστεύω κι εγώ», είπε ο πατέρας και υποστήριξε ότι δεν έγινε βιασμός.

Σημειώνεται πως στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ο 23χρονος κατηγορούμενος δημιούργησε ένταση με τη συμπεριφορά του, καθώς εμφανίστηκε ακόμη και ξυπόλητος και με προκλητική συμπεριφορά απέναντι και στην έδρα.
Σημειώνεται πως το δικαστήριο έχει διορίσει συνήγορο υπεράσπισης για τον 23χρονο, ενώ τον 21χρονο αλλοδαπό εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος και ως πολιτική αγωγή για την οικογένεια Τοπαλούδη, παρίσταται ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε επίσης