Νέα στρατηγική για την ενίσχυση του Χρηματιστηρίου αναζητούν οι αρμόδιοι

 

Νέα στρατηγική για την ενίσχυση του ελληνικού Χρηματιστηρίου (η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου) συμφωνήθηκε να καταρτιστεί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και σε αυτήν συμμετείχαν η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι του ΣΕΒ, των θεσμικών επενδυτών, των εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, του ΣΧΕΧΑ και άλλων.

Στους παρευρισκόμενους μίλησε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό και συζητήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το ελληνικό Χρηματιστήριο υπεραντιδρά σε αρνητικά γεγονότα.

Συμφωνήθηκε να γίνει χαρτογράφηση όλων των δράσεων που μπορούν να γίνουν, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του χρηματιστηρίου και κυρίως οι προσπάθειες να εστιαστούν στην προσέλκυση νέων εταιρειών, στην ενίσχυση ισχυρών εγχώριων επενδυτών κλπ, με το Γ, Ζαββό να δεσμεύεται για όλες τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης