Κορονοϊός: "Έφοδος" Πατρινών στα φαρμακεία για μάσκες - Είδος προς εξαφάνιση - Σύσκεψη Μπονάνου με κλιμάκια του ΕΟΔΥ

ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Θορυβημένοι οι Πατρινοί υπό το φόβο εξάπλωσης του Κορονοϊού και στην περιοχή, μετά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ιταλία, που μετρά ήδη 5 νεκρούς και συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα.

 Από το πρωί της Δευτέρας, αρκετοί πολίτες επισκέφθηκαν φαρμακεία της Πάτρας, προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας από τον ιό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, νωρίς το μεσημέρι σε αρκετές περιπτώσεις τα αποθέματα εξαντληθηκαν, με φαρμακοποιούς να είναι σε επικοινωνία με φαρμακευτικές αποθήκες των Αθηνών, για αποστολή νέων παρτίδων.

Την ιδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κορονοϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως η χωρα έχει θωρακιστεί.

Κικίλιας μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Η χώρα είναι θωρακισμένη

Στην Πάτρα σήμερα βρίσκονται κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και αύτη την ώρα (13.20) σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου με στελέχη του ΕΟΔΥ.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενημέρωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για τον Κορονοϊο μετά τον συναγερμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείου Υγείας, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μέτρα πρόληψης αναφορικά με το λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο, αναφορικά με τις αφίξεις από την Ιταλία, όπου ήδη κατεγράφησαν 5 θάνατοι ανθρώπων και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς,

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Πάτρα - Έκτακτη σύσκεψη για τον Κορονοϊό την Τρίτη - Μέτρα στο λιμάνι - Τέλος οι σχολικές εκδρομές στην Ιταλία

Στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Βασίλη Κικλίλια, αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

 

Διαβάστε επίσης