Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Πάτρα – Έκτακτη σύσκεψη για τον Κορονοϊό την Τρίτη – Μέτρα στο λιμάνι – Τέλος οι σχολικές εκδρομές στην Ιταλία

Κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, θα βρεθούν τις επόμενες ώρες στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πηγές, το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για τον Κορονοϊο μετά τον συναγερμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείου Υγείας, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μέτρα πρόληψης αναφορικά με το λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο, αναφορικά με τις αφίξεις από την Ιταλία, όπου ήδη κατεγράφησαν δυο θάνατοι ανθρώπων και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς,

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Πάτρα: Έρχονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τον Κορονοϊό και τις αφίξεις από την Ιταλία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Συναγερμός στο Υπ. Υγείας για τον Κορονοϊό στην Ιταλία – Μέτρα στο λιμάνι της Πάτρας – Έκτακτη σύσκεψη σ΄εξέλιξη

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τέλος όλες οι εκδρομές προς Ιταλία με εντολή Κεραμέως

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Πέσιμο” της ΑΑΔΕ για παράνομη πώληση καρναβαλικών στολών – Σφράγισαν κατάστημα (ΦΩΤΟ)