Κορωνοϊός: Δύο Ελληνες μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στα ανοιχτά της Ιαπωνίας

Δύο Ελληνες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε «καραντίνα» στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 355 κρούσματα.

Οπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η διαδικασία επαναπατρισμού τους θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λαμβάνει όλες τις ενημερώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες πρεσβείες. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία επαναπατρισμού θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε ο υπουργός. 

Στο μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει στην ηπειρωτική Κίνα ο νέος κορωνοϊός πλησίασε σήμερα τους 1.700, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Υγείας της Γαλλίας ότι καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός εξαιτίας του COVID-19 εκτός Ασίας.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν σήμερα οι κινεζικές αρχές, η επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.665 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα -πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο- η πλειονότητα των οποίων ζούσαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης από τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης