4 μυστικά για να χτενίζεις σωστά τα νωπά μαλλιά σου

 

Ας είμαστε ειλικρινείς… Ποια από μας δεν έχει έστω και μία φορά χτενίσει στα γρήγορα τα μαλλιά της μόλις έχει βγει από το μπάνιο και ενώ αυτά είναι βρεγμένα;

Όλες το έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε δυστυχώς. Κάποιες φορές βιαζόμαστε, κάποιες άλλες δεν έχουμε σκοπό να τα στεγνώσουμε καθόλου ενώ τις περισσότερες φορές, θεωρούμε πως το ξεμπέρδεμα θα είναι πιο εύκολο αν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Όλα αυτά έιναι λάθος για΄τι ξέρεις και ξέρουμε καλά πως τ αβρεγμένα μαλλιά έιναι στην πιο ευαίσθητη φάση τους και σπάνε πολύ πιο εύκολα σε αντίθεση με το τι μπορεί να νόμιζες. . Παρά το γεγονός ότι έχουμε διαβάσει ή ακούσει ουκ ολίγες φορές τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα νωπά μαλλιά μας, γιατί με αυτόν τον τρόπο σπάνε.

«Το βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά προκαλεί ζημιά στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς εκείνη τη στιγμή η τρίχα είναι αδύναμη. Το χτένισμα είναι σαν μια ‘’επίθεση’’ στα μαλλιά μας και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σπασμένες άκρες και τη δημιουργία ψαλίδας», εξηγεί ο celebrity hairstylist & colorist, Michael Boychuck.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν ασφαλείς μέθοδοι και μυστικά που θα σε βοηθήσουν να «συμπεριφερθείς» σωστά στα βρεγμένα μαλλιά σου μετά το τέλος του λουσίματος. Ανακάλυψε στην παρακάτω gallery 4 tips για να χτενίζεις με τον σωστό τρόπο τα νωπά μαλλιά σου.

Ξεμπέρδεψέ τα. Προσπάθησε με απαλές κινήσεις με τα χέρια να διαλύσεις όποιους κόμπους υπάρχουν, ώστε να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας.

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου. Πέρασε τα δάχτυλα ανάμεσα στα μαλλιά σου, αντί να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα. Έτσι, θα προετοιμάσεις σωστά τα μαλλιά σου, ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις με το styling και το πιστολάκι.

Περίμενε! Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά για 5-10 λεπτά, πριν χρησιμοποιήσεις σεσουάρ.

Βούρτσισε τα μαλλιά με μεγάλη προσοχή. Καλό είναι να έχεις μία βούρτσα με αραιά δόντια, ώστε να μην τραβά απότομα τα μαλλιά και τα σπάει. Ξεκίνα να χτενίζεις τα μαλλιά από τις άκρες και να ανεβαίνεις σιγά σιγά προς τις ρίζες. Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να μπορείς να τα χτενίζεις από πάνω μέχρι κάτω.

 

Διαβάστε επίσης