Ποιοι είναι οι πέντε όμηροι Έλληνες ναυτικοί του "Happy Lady"- Πώς τραυματίστηκε ο 35χρονος μηχανικός

ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο ελληνικό τάνκερ «HAPPY LADY», στο Καμερούν.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας Έλληνας ναυτικός και απήχθησαν συνολικά οκτώ μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τραυματίας είναι ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα, που εξοστρακίστηκε. Ο μηχανικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η κατάσταση της υγείας του.

Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους, ηλικίας 20 και 21 ετών.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί, όταν ένοπλοι πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν. Στο πλοίο επέβαιναν 28 ναυτικοί. Μεταξύ των οκτώ απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας.

Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

 

Διαβάστε επίσης