Ανακοινώσεις συλλόγων για την εκπαιδευτικό που δέχθηκε επίθεση από γονέα στην Κάτω Αχαΐα - Το θέμα έλαβε πανελλήνια διάσταση μετά το ρεπορτάζ του tempo24

Πανελλήνιες διαστάσεις έλαβε το θέμα με τη μήνυση δασκάλας στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας για επίθεση από γονέα, μετά τα ρεπορτάζ του tempo24. O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στην Κάτω Αχαΐας, όπως έγραψε χθες το tempo24:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας και τη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας, στις 16/12/2019 γονέας μαθητή του σχολείου επιτέθηκε σε συνάδελφο από το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, χτυπώντας την με γροθιά στο πρόσωπο και εφόσον είχε προηγηθεί λεκτική επίθεση τόσο από αυτόν όσο και από το γιο του σε εκπαιδευτικούς του σχολείου. Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως στους μαθητές. Η συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας και ο γονέας συνελήφθη από την αστυνομία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τη σωματική και λεκτική βία, που δέχτηκε η συνάδελφος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων της.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας, την οποία στηρίζουμε ηθικά, συνδικαλιστικά και νομικά. Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την αναστάτωση που υπέστη και για κάθε ενέργεια στήριξης της συναδέλφου, που θα αποφασίσει.

Τονίζουμε πως τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και δεν είναι ικανές να κάμψουν το ηθικό των εκπαιδευτικών, που ως επιστήμονες προσπαθούν να λύνουν τις κάθε είδους διαφορές που προκύπτουν στο σχολείο με παιδαγωγικό τρόπο και με σεβασμό προς όλους τους μαθητές και τους γονείς.

Ως εκπαιδευτικοί, υπερασπιζόμαστε με ήθος και πάθος το δημόσιο σχολείο, καθώς και το δικαίωμα όλων στην μόρφωση. Δεν ανεχόμαστε καμία είδους απειλή, καμία προσβολή της προσωπικότητάς μας και πολύ περισσότερο καμία σωματική και λεκτική βία. Το σχολείο είναι χώρος πολιτισμού, χαράς και δημιουργίας. Δε θα επιτρέψουμε καμιά είδους βία μέσα σε αυτό.

Ανακοίνωση επίσης, εξέδωσε και ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Δυτικής Ελλάδας:

Προς:

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κοιν: Α/θμια Δ/νση Εκπαίδευση Αχαΐας ΠΟΣΕΕΠΕΑ και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Σύλλογο Διδασκόντων Ε.Δ.Σ.Κ. Αχαΐας Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ε.Δ.Σ. Κ. Αχαΐας Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας καταδικάζει την σωματική επίθεση γονέα μαθητή που φοιτά στο ΕΔΣ κ.Αχαίας ενάντια σε συνάδελφο ΕΒΠ που έγινε στο χώρο του σχολείου, κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων της. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο και στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύλλογο γονέων του σχολείου να καταδικάσει το γεγονός. Οι επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, στρέφονται κατά του θεσμικού ρόλου του Σχολείου, διαταράσσουν το θετικό κλίμα της σχολικής κοινότητας και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας που λειτουργεί ανασταλτικά στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία. Το φαινόμενο των επιθέσεων και σωματικής η λεκτικής βίας, είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού, παιδείας και σεβασμού απέναντι στον κοινωνικοποιητικό ρόλο του σχολείου και ως σύλλογο μας προβληματίζει και καλούμε σε συνεργασία θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς για να την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος Η Γραμματέας Α. Παπανικολάου Θ. Μαυρόγιαννη

 

Συνελήφθη ο πατέρας που κατηγορείται ότι χτύπησε δασκάλα - Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια της εκπαιδευτικού στην Κάτω Αχαΐα, μιλά στο tempo24

 

Διαβάστε επίσης