Eπίθεση του Ρουβίκωνα για τα εργατικά ατυχήματα στην Πάτρα - "Εσπασαν" την ΤΙΤΑΝ

Φθορές με βαριοπούλες στα γραφεία της εταιρείας Τιτάν που βρίσκονται στην οδό Χαλκίδος 22 στη Νέα Φιλαδέλφεια προκάλεσαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:50 τα ξημερώματα από 3 άτομα.

Μάλιστα υπήρξε και ανάληψη ευθύνης με κείμενο σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικών ιδεών, εξηγώντας ότι αιτία των επιθέσεων ήταν σοβαρά ατυχήματα που σημειώθηκαν σε εργάτες της εταιρείας.

Το πλήρες κείμενο του Ρουβίκωνα:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, εργαζόμενος σε εργολάβο εντός της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. εργαζόταν σε μηχάνημα ανύψωσης. Παρά τις πολύ άσχημες συνθήκες καιρού και την έλλειψη βασικών μέσων ατομικής προστασίας για εργασία σε μεγάλο ύψος, αποφασίστηκε να εργαστεί κανονικά.

Σε μια "άτυχη", όπως τη χαρακτήρισε η εταιρεία, στιγμή, ο εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε από το ύψος που δούλευε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, εργαζόμενος της ίδια εταιρείας στο Δρέπανο, έλαβε εντολή να κάνει εργασίες σε "σταματημένη γραμμή" μεταφοράς ταινίας υλικού (όπως του αναφέρθηκε από τους προϊσταμένους του). Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω εργάτης είναι έμπειρος εργασιακά, καθώς δουλεύει αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο κλάδο. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού στον χώρο εργασίας του εργολαβικού συνεργείου, ο εργαζόμενος άνοιξε τη θυρίδα της μεταφορικής ταινίας ώστε να ελέγξει αν ο χώρος ήταν καθαρός, όμως εκείνη τη στιγμή λειτούργησε η συσκευή εκτόξευσης αέρος με μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκνέφωση υλικών στον χώρο. Εξαιτίας του υπό πίεση αέρα, εκτοξεύθηκαν διάφορα υλικά στο σώμα του εργαζόμενου, τραυματίζοντάς τον κυρίως στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στα μάτια. Ακόμα και μετά το εγκληματικό ατύχημα, ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αμάξι και όχι με εταιρικό ασθενοφόρο, διότι δεν υπήρχαν τραυματιοφορείς και διαθέσιμος οδηγός στο χώρο εργασίας, όπως προβλέπεται. Τα συγκεκριμένα συμβάντα κατήγγειλε και πάλι το ίδιο συνδικάτο.

Ένας λόγος που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τα εργοδοτικά εγκλήματα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη οργάνωσης για την εργατική τάξη. Μια παραγωγική τάξη διασπασμένη και αποδυναμωμένη δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Οι καπιταλιστές ενισχύουν και εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση, αυξάνοντας τα κέρδη τους, αφήνοντας παράλληλα παιδιά εργατών και εργατριών χωρίς πατέρα και μητέρα. Η συσπείρωση και η οργάνωση σε σωματεία βάσης είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Διαβάστε επίσης