Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στο ΤΙΤΑΝ

χειριστής ανυψωτικών μηχανημάτων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες, εντός της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας, όταν χειριστής ανυψωτικών μηχανημάτων, εργαζόμενος σε εργολάβο, σε έργα συντήρησης, τραυματίστηκε σοβαρά.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο χειριστής τραυματίστηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασίας καθ' ύψος, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και χωρίς επίβλεψη. Ο εργαζόμενος διακομίστηκε ως πολυτραυματίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται.
Το συνδικάτο μαζί με τον γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, προκειμένου να ενημερωθούν και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Ο χειριστής που τραυματίστηκε, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στη συγκεκριμένη εταιρία. Μάλιστα, δεν πάει πολύς καιρός, που εργαζόμενος πάλι σε εργολάβο, υπέστη σοβαρό τραυματισμό από ηλεκτροπληξία, ερχόμενος ανυποψίαστος σε επαφή με εκτεθειμένα καλώδια υπό τάση, κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών.

Ο εργαζόμενος μέχρι και σήμερα δεν έχει αποζημιωθεί για το εργατικό ατύχημα που υπέστη, του οποίου τα αποτελέσματα, τον έχουν καταστήσει ανίκανο για εργασία.

Το συνδικάτο κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αυθαιρεσία και αναλγησία εκ μέρους των εργοδοτών, για την οποία ευθύνη έχουν και οι διευθύνσεις των επιθεωρήσεων εργασίας που δεν παίρνουν μέτρα για τις ανασφαλείς συνθήκες εργασίας, καθώς και για το «γλέντι» που γίνεται στους χώρους δουλείας.

Αναπάντητες και αδιεκπεραίωτες παραμένουν ακόμη και οι επώνυμες προς το ΣΕΠΕ καταγγελίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το συνδικάτο. Ενδεικτικά, στις 15 Φεβρουαρίου 2019 και με αριθμ. Πρωτ. 67258, προέβει σε καταγγελία προς το ΣΕΠΕ, για οικοδομική κατασκευή που έχει μείνει ημιτελής, με κίνδυνό να σωριαστούν στο έδαφος τόνοι σίδηρων σε περιοχή που διέρχονται οχήματα, εργαζόμενοί και εκτελούνται εργασίες.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ