Η στάση των ΗΠΑ σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας - Τουρκία

Τα μηνύματα του Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

«Χτυπήματα» στην Τουρκία περιλάμβανε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα.

Ο κ. Πομπέο, κατά την ομιλία του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με την στάση της χώρας του σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας.

«Να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, μετά τις συναντήσεις που είχε κατά σειρά με τους κ.κ. Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλο και Δένδια, ο Μάικ Πομπέο έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Στη διπλωματία δεν λέμε εκ των προτέρων τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι κατανοούμε τους κινδύνους, γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχουμε στρατικοποίηση των θεμάτων και να φτάσουμε σε αποτελέσματα που θα είναι αμοιβαία αποδεκτά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης