«Αυτό θα πονέσει»: Ένας γιατρός καταγράφει με δυνατό χιούμορ τη φρίκη του επαγγέλματος

O Adam Kay είναι ένας διάσημος βρετανός κωμικός που πέρασε έξι χρόνια από τη ζωή του ως εκπαιδευόμενος γιατρός σε κρατικά νοσοκομεία της χώρας του. Το «Αυτό θα πονέσει», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, είναι το προσωπικό του ημερολόγιο της συγκεκριμένης περιόδου, το οποίο είναι γραμμένο με πολύ χιούμορ, αν και συχνά αναφέρεται σε καταστάσεις που δεν είναι καθόλου αστείες.

Χωρίς ενδοιασμούς και υπεκφυγές, ο συγγραφέας καταγράφει μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις, αποφάσεις ζωής και θανάτου, βάρδιες χωρίς τέλος και μισθούς πείνας ως καθημερινές εμπειρίες των νέων γιατρών στη Βρετανία.

Ως μια ξεκαρδιστική προσωπική ιστορία που αντανακλά τη λιτότητα της εποχής μας, κατάφερε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αναγνώστες παγκοσμίως και εκτός από τη θεατρική μεταφορά της, ετοιμάζεται από τον ίδιο τον Adam Kay και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά για το BBC.

[autothaponesei]
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το βιβλίο έχει  60.000 κριτικές 4* και 5* στο Goodreads. Επίσης έχει πάρει τον τίτλο «Specsavers National Book of the Year» και το βραβείο αναγνωστών 2017 «Books are my Bag», ενώ ήταν για 19 εβδομάδες Νο 1 στους Sunday Times.

Εχουν γράψει για το βιβλίο: 

«Οδυνηρά αστείο.»
–Stephen Fry, σκηνοθέτης και ηθοποιός

«Τόσο αστείο που ξεκαρδίζεσαι, τόσο συγκινητικό που σου σπαράζει την καρδιά.»
–Jonathan Ross, βιβλιοκριτικός και τηλεπαρουσιαστής

«Χιούμορ κοφτερό σαν νυστέρι και απαράμιλλη οξυδέρκεια.»
–Lorraine Kelly, δημοσιογράφος και συγγραφέας

«Απίστευτα αστείο, γεμάτο ανθρωπιά.»
–Sunday Express

«Ξεκαρδιστικά μακάβριο.»
–Sunday Times, Χιουμοριστικό Βιβλίο της Χρονιάς

Ο Άνταμ Κέι είναι βραβευμένος κωμικός και σεναριογράφος για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Στο παρελθόν εργάστηκε ως γιατρός, αλλά εγκατέλειψε το επάγγελμα εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος.

Το βιβλίο του Αυτό θα πονέσει – Το μυστικό ημερολόγιο ενός νέου γιατρού απέσπασε πολλά βραβεία και βρέθηκε πρώτο στις λίστες των best seller, με ρεκόρ πωλήσεων, ενώ μεταφράζεται σε είκοσι οκτώ χώρες. Ο Άνταμ ζει στο δυτικό Λονδίνο. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του: adamkay.co.uk

Διαβάστε επίσης