Ανδρέας Κατσανιώτης: Υγεία σημαίνει δομές αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης

«Όταν ο πολίτης είναι ασθενής ή έχει έναν δικό του άνθρωπο με πρόβλημα υγείας, εκείνο που χρειάζεται είναι ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ανθρώπινο πρόσωπο από το δημόσιο σύστημα υγείας. Η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επενδύσουν σε ένα νέο μοντέλο υγείας που θα είναι πραγματικά δημόσιο, αλλά όχι κρατικίστικο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Δεν υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας, πόσο μάλλον πάσχοντες πολίτες. Και στη δική μου πολιτική αντίληψη, η κοινωνία δεν είναι… πελατεία» ανέφερε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, τον «Άγιο Ανδρέα» και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε όλους τους χώρους και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, οι οποίοι του μετέφεραν και τις προσωπικές τους εμπειρίες . Ο Βουλευτής αφού επεσήμανε για ακόμη μια φορά τις ελλείψεις σε δομές υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων τόνισε ότι όλοι έχουν υπερβεί τα όριά τους και ανέφερε ότι, για τη ΝΔ αποτελούν προτεραιότητα οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Σημειώνεται ότι, μέσα από την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, μεταξύ των άλλων, είχε επισημάνει την έλλειψη δομών υγείας ενώ ήταν αυτός που είχε αναδείξει με πρότασή του την ανάγκη  για αξιοποίηση και επαναλειτουργία του πρώην στρατιωτικού Νοσοκομείου «409», που παραμένει μέχρι σήμερα ένα «άδειο κουφάρι» αλλά και την δυνατότητα συντήρησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από το εργοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ