Ασπασία Ρηγοπούλου: Επισκέψεις σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - ΦΩΤΟ

Υποψήφια βουλευτής αχαίας νέας δημοκρατίας

Δύο σημαντικές συναντήσεις είχε η γιατρός και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ασπασία Ρηγοπούλου.

Η πρώτη αφορούσε τα σώματα ασφαλείας, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ. Η κ. Ρηγοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, εκτός από τους επικεφαλής των σωμάτων και με τους υπηρετούντες  στα συγκεκριμένα σώματα. Άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς τους οι οποίοι εστιάζονται κυρίως στις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

img_0644.jpg

img_0657.jpg

img_0707.jpg 

«Οφείλουμε δημοσίως ένα ‘’ευχαριστώ’’ στους πυροσβέστες και στους αστυνομικούς που δίνουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή, όχι για μερικές ώρες, αλλά για ολόκληρη 24ωρα. Κι αυτό συμβαίνει λόγω της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Δυστυχώς τη σπουδαιότητα των πράξεών τους την ξεχνάμε εύκολα και πολλές φορές τους μετατρέπουμε σε εξιλαστήρια θύματα φορτώνοντάς τους τις ευθύνες άλλων» ανέφερε μετά την επίσκεψή της η κ. Ρηγοπούλου προσθέτοντας ότι: «Δίνουν τη ζωή τους για τη σωτηρία ανθρώπων, του περιβάλλοντος, την επικράτηση της τάξης και της ασφάλειας χωρίς να έχουν την απαιτούμενη κρατική στήριξη. Πολλές φορές επιτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς τον  προβλεπόμενο εξοπλισμό και με εξευτελιστικές αμοιβές. Είναι οι σύγχρονοι αθόρυβοι ήρωες στους οποίες οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη».

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Η δεύτερη επίσκεψη της κ. Ρηγοπούλου αφορούσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρακολούθησε την ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση απονομής των διπλωμάτων στους αποφοιτήσαντες μαθητές. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Ζέρβα και τους εκπαιδευτικούς. Παρ’ ότι είναι ένα σχολείο που απαντάει στις εκπαιδευτικές ανησυχίες των ενηλίκων, δεν τυγχάνει της ανάλογης στήριξης από την πολιτεία. Συχνά βρίσκεται αντιμέτωπο με προβλήματα χρηματοδότησης και κάλυψης των λειτουργικών του αναγκών παρ’ ότι συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. 

img_0738.jpg

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον διευθυντή του σχολείου, τον κ. Ζέρβα και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για το βαρυσήμαντο έργο που επιτελούν. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές οι οποίοι μπορεί να μην κατάφεραν να ολοκληρώσουν στο χρόνο που έπρεπε τη σχολική τους διαδρομή ωστόσο, το έβαλαν στόχο κι όταν οι συνθήκες της ζωής τους το επέτρεψαν, επέστρεψαν στα θρανία. Αυτό προϋποθέτει πολύ θέληση και αγάπη για τη μάθηση. Κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που στολίζει τον άνθρωπο» ανέφερε η κ. Ρηγοπούλου και κατέληξε:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να καλύψει τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές του ανάγκες και  μέσα από τις διάφορες δράσεις να γνωρίσει πολλές από τις πολιτιστικές και άλλες πτυχές της ζωής. Είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στις συνέργειες και ως εκ τούτου οφείλουμε να το στηρίξου με κάθε τρόπο και μέσο».

 

Διαβάστε επίσης