Πάτρα: Τέλος στις συνοδείες των κρατουμένων σε Νοσοκομεία από αστυνομικούς - Iκανοποίηση στην τοπική Ένωση που το διεκδίκησε και το πέτυχε - "Ανάσα" για την αστυνόμευση της περιοχής

Τις αναλαμβάνει το προσωπικό του Τμήματος Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών

 

Tέλος στη συνοδεία των μεταγωγών κρατουμένων από την Φυλακή Αγίου Στεφάνου σε Νοσοκομεία, Θεραπευτήρια και άλλες δομές Υγείας από αστυνομικούς με απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού του Νομού, η διεκδίκηση του οποίου είχε αναχθεί σε κορυφαίο ζήτημα (μαζί με το νέο Μέγαρο) από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Στην ουσία με την απόφαση Νικολάου, η οποία από 1ης Νοεμβρίου αναθέτει τα αντίστοιχα καθήκοντα συνοδειών ασθενών κρατουμένων στο προσωπικό του Τμήματος Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών, απελευθερώνει σημαντικό αριθμό αστυνομικών από τη συγκεκριμένη διαδικασία οι οποίοι επανέρχονται στα ουσιαστικά καθήκοντά τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας της περιοχής.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Όπως κατ' επανάληψη είχε αναφέρει το tempo24.news, η Πάτρα ήταν η μοναδική πόλη (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που διαθέτουν πολυάρριθμες σε προσωπικό Υπηρεσίες Μεταγωγών) όπου οι έκτακτες μεταγωγές των κρατουμένων σε Νοσοκομεία γίνονταν συνοδεία αστυνομικών οι οποίοι αποσσπώνταν εκτάκτως και για ώρες από την δύναμη αστυνόμευσης της Πάτρας και του Νομού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν σε καθημερινή βάση να αποψιλώνεται το διαθέσιμο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών και οι αστυνομικοί να εγκλωβίζονται για ώρες και μέρες πολλές φορές σε Νοσοκομεία και άλλα θεραπευτήρια εντός και εκτός Αχαΐας.

Να σημειωθεί πως η απόφαση της Σοφίας Νικολάου πάει ακόμη ένα "βήμα" πιο πέρα, αναφέροντας πως το προσωπικό του Τμήματος Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών θα αναλάβει και την συνοδεία και των λοιπών μεταγωγών κρατουμένων (εκτός των εκτάκτων) για λόγους υγείας από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

Γίνεται κατανοητό πως η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί την υλοποίηση μίας πολύ μεγάλης διεκδίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας επί σειρά ετών, η οποία εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με προσωπικές παρεμβάσεις του προέδρου της κ. Χάρη Τσίτσικα. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαιας κ. Χάρης Τσίτσικας

Ο κ. Τσίτσικας τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και με μία σειρά από έγγραφες παρεμβάσεις και προσωπικές συναντήσεις με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, είχε θέσει επιτακτικά το θέμα της λήξης των συνοδειών των έκτακτων μεταγωγών κρατουμένων από την Φυλακή Αγίου Στεφάνου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συγκεκριμένη διαδικασία ως πάρεργο για τους αστυνομικούς με σημαντικές συνέπειες σε σχέση με την αστυνόμευση της περιοχής. 

Σημειώνεται ακόμη πως για το θέμα είχαν παρέμβει ουσιαστικά και οι βουλετές της ΝΔ Αχαΐας έχοντας μεταφέρει πολλές φορές το αίτημα των αστυνομικών σε υψηλόβαθμους παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην κυρία Νικολάου

Για το θέμα είχε αναλάβει προσωπική δέσμευση η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news είχε δοθεί και το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 

Διαβάστε επίσης