Πάτρα: Επίσκεψη του Γιώργου Κουτρουμάνη στο εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο»

Τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Παστεριώσεως Γάλακτος «Πρώτο», του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πατρών, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργοστάσιο Παστεριώσεως Γάλακτος «Πρώτο» είναι μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού, η οποία από το 1961 μέχρι σήμερα προσφέρει καθημερινά στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Έχει ως μέλη 200 αγελαδοτρόφους από τον Νομό Αχαΐας, από τους οποίους συγκεντρώνεται το γάλα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του εργοστασίου και περνάει από ποιοτικό έλεγχο. Στη συνέχεια παστεριώνεται και εμφιαλώνεται στα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα της εταιρείας. Ολόκληρη η διαδικασία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000:2005. 

Στο «τιμόνι» του συνεταιρισμού και του εργοστασίου βρίσκεται ο κ. Βασίλης Καϊμακάς, ο οποίος ξενάγησε τον κ. Γ. Κουτρουμάνη στους χώρους του εργοστασίου, που απασχολεί 50 άτομα ως προσωπικό, και του ανέλυσε το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πετυχημένη πορεία του αγροτικού συνεταιρισμού που μπορεί και ανταπεξέρχεται σε έναν ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό, παράγοντας ποιοτικά προϊόντα από πρώτη ύλη που αντλείται από αγελαδοτρόφους της περιοχής, στηρίζοντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο οικονομικά εφόσον  απορροφάει το σύνολο της παραγωγής τους.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην ενίσχυση  του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη των ομάδων παραγωγών, με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τους Συνεταιρισμούς στο 10% να είναι στις προτεραιότητες της.       

Τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι στόχος του αγροτικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων Ελληνικών προϊόντων. Προτεραιότητα επίσης ανέφερε ότι θα δοθεί στον έλεγχο των εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα, αγαθά παραγωγής άλλων χωρών να βαπτίζονται ως Ελληνικά.

 

  

Διαβάστε επίσης