Γ. Κουτρουμάνης στο Tempo24.news: Από τις 8 Ιουλίου ξεκινάμε για να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε

"η στήριξη θα αποτυπωθεί και στην κάλπη"

"Η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη νίκη και θα είναι αυτοδύναμη κοινοβουλευτικά", δηλώνει στο Tempo24.news, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Στο δρόμο προς της κάλπες της Κυριακής, ο κ. Κουτρουμάνης εμφανίζεται αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μιλά για τον σχεδιασμό της ΝΔ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Κύριε Κουτρουμάνη, να υποθέσουμε ότι διακατέχεστε από αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Δεν αγωνιώ γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη νίκη και ότι  θα είναι αυτοδύναμη κοινοβουλευτικά. Είναι εύκολα προβλέψιμο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Είμαι βέβαιος πως και εσείς δεν περιμένετε διαφορετική έκβαση για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Το ερώτημα αφορούσε την προσωπική σας επίδοση. Πιστεύετε ότι θα εκλεγείτε βουλευτής; 

Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ακράδαντα ότι θα είμαι ένας από τους Αχαιούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Η αισιοδοξία μου αυτή απορρέει από τη μεγάλη δυναμική που έχει αναπτυχθεί γύρω από την υποψηφιότητα μου. Οργώνοντας όπως λένε το νομό, όπου κι αν πήγα έγινα δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπολίτες μας, που μου εξέφρασαν τη στήριξη τους στο πρόσωπο μου με ποικίλους τρόπους. Εκτιμώ ότι αυτή η στήριξη θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είστε ικανοποιημένος από την προεκλογική εκστρατεία σας…

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, παρότι όπως ξέρετε τα χρονικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά στενά. Παρόλα αυτά, επικεντρώθηκα στην προσωπική επαφή με τον κόσμο. Μακριά από τον συνήθη ξύλινο πολιτικό λόγο, με τον οποίο άλλωστε δεν τα πάω καθόλου καλά γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Προσπάθησα, με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο, να εξηγήσω σε κάθε Αχαιό, πώς η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη πατρίδα μας από τη σημερινή τελματώδη κατάσταση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να φέρουμε επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους προϋποθέτουν ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, εννοείται με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές.

Όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ σας επικρίνουν ότι θα εφαρμόσετε ένα άκρως νεοφιλελεύθερο μοντέλο που θα οδηγήσει τις εργασιακές σχέσεις στον Μεσαίωνα, εξυπηρετώντας μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Με συγχωρείτε, αλλά επειδή παρακολούθησα τα όσα είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και στην πρόσφατη ομιλία του, στην Πάτρα, η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι συνδεδεμένη με μια άκρατη κινδυνολογία, στερείται κοινής λογικής και δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Επιβάλλεται να παράσχουμε κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να τονώσουμε το σκληρά δοκιμαζόμενο ασφαλιστικό μας σύστημα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι, μιλώντας για την ανάγκη να οδηγηθούμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά, εννοούμε ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε το ΑΕΠ μας. Και πώς θα γίνει αυτό; Μόνο με επενδύσεις και νέες δουλειές. Έτσι θα πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία. Παρεμπιπτόντως, με έρποντες ρυθμούς ανάπτυξης του 1% και του 2% δεν πάμε πουθενά. Πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον το 4% για να πάρουμε τα πάνω μας.

Ναι, αλλά το να φέρετε επενδύσεις μια κουβέντα είναι….

Δεν είναι μια κουβέντα που γίνεται για να γίνεται, αλλά μια ρεαλιστική προοπτική. Κανείς δεν λέει ότι οι επενδύσεις θα έλθουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, εκτός των άλλων, θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση τους. Ούριος άνεμος στα πανιά μας θα είναι και η θετική αντίδραση των αγορών, που ήδη βλέπουν με καλό μάτι την επερχόμενη πολιτική μεταβολή στην Ελλάδα.

Ποιες πιστεύετε ότι θα είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο κεντρικός σχεδιασμός είναι έτοιμος. Τα πρώτα βήματα που θα γίνουν θα είναι η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα,  η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε τα πανεπιστήμια μας να πάψουν να είναι άντρα βίας, ανομίας και αναρχίας, η εκ νέου τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που άλλαξε μόλις τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επί τα χείρω, αλλά και η κατάργηση του περιβόητου Νόμου Παρασκευόπουλου που οδήγησε έξω από τις φυλακές χιλιάδες κακοποιούς. Διότι, εκτός από την οικονομική ανόρθωση, εξίσου σημαντικό είναι να εμπεδωθεί εκ νέου το αίσθημα της ασφάλειας στην κοινωνία. 

Ακούγονται όλα αυτά πολύ ωραία για να γίνουν αληθινά. Δεν νομίζετε;

Ομολογουμένως ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και των ρηξικέλευθων τομών που χρειάζεται η χώρα δεν είναι βατός και στρωμένος με ροδοπέταλα. Αλλά είναι μονόδρομος για να φύγουμε μπροστά. Επομένως, στις 7 Ιουλίου δίνουμε ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την επομένη, από τις 8 Ιουλίου, ξεκινάμε όλες και όλοι μαζί για να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε να έχουμε!           

Διαβάστε επίσης