Π. Πικραμμένος: Κάθε κυβέρνηση ήθελε κοντά της την Δικαιοσύνη

"αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ξέφυγε"

«Όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα επιθυμούσαν να έχουν ‘κοντά τους’ την Δικαιοσύνη, πιο φιλικά διακείμενη, όμως στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ξέφυγε» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ o κ. Πικραμμένος ανέφερε πως το κύρος της Δικαιοσύνης έχει κλονιστεί λόγω της υπόθεσης Novartis, επισημαίνοντας πως η ανεξαρτησία των δικαστικών προστατεύεται πλήρως από το Σύνταγμα. Όπως είπε, η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί «ψύχραιμα και θεσμικά, ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς του για την χώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν βλέπει το θέμα «ρεβανσιστικά» επειδή βρέθηκε στα 10 πολιτικά πρόσωπα που ερευνήθηκαν προτού οι αρχές παραδεχτούν πως δεν υπήρχε τίποτα σε βάρος του. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ίδιος θα ήθελε να μάθει την αλήθεια και ότι θα το επιδιώξει.

Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Πικραμμένος εκτίμησε πως όσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κινδυνεύει στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο κίνδυνος για Ελλάδα είναι μειωμένος. Αποκάλυψε ακόμη πως όταν ο ίδιος ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός έλαβε επιστολή από τον κ. Ερντογάν που τον διαβεβαίωνε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει αν δεν προκληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ