Τσίπρας στο Αγρίνιο- «Χάρτινοι τίγρεις» οι πολιτικοί μας αντίπαλοι

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι νόμιζαν ότι το ψέμα και η προπαγάνδα θα λυγίσουν τον περήφανο ελληνικό λαό. Ο δημοκρατικός και λαϊκός κόσμος, σε κάθε γωνιά της χώρας, αναλαμβάνει δράση. Με τη φωνή και τη παρουσία του στέλνει μήνυμα νίκης και προοπτικής» ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας της προεκλογική ομιλίας του στο Αγρίνιο.

«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει», είπε.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αντιπάλων του υποστηρίζοντας ότι έπεσαν στην «παγίδα της απάτης των δημοσκοπήσεων». «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίμαβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις».

Επισήμανε ακόμα ότι «στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της «απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων», δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός».

«Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε είναι «οι ίδιοι οι άνθρωποι που λειτούργησαν ως σαμποτέρ όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται τώρα να παριστάνουν τους λυτρωτές» και εν συνεχεία σημείωσε ότι «έχουμε ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν: Η ενότητα του λαού μας. Ενωμένοι να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας, όπως αξίζει στις επόμενες γενιές»

Πρόσθεσε δε η κυβέρνησή του κατάφερε εκεί που απέτυχαν τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις: να δώσει πρόσβαση στους ανασφάλιστους στην υγεία, να αποκτήσουν πλεονάσματα τα νοσοκομείο,  να γίνουν 19.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, να εξυγιανθούν τα ταμεία. «Σταματήσαμε τη διαφθορά, τη ρεμούλα και τις μίζες, για αυτό πετύχαμε», υπογράμμισε.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το Αγρίνιο.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ