«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Η κλασσική ταινία της Disney από το 1994, «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», ζωντανεύει ξανά στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Jon Favreau, ταξιδεύει μέχρι την αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Simba είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Mufasa.

Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Scar, ο αδερφός του Mufasa -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια.

Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Simba. Με την βοήθεια όμως των καινούργιων φίλων του, ο Simba θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν. Το φιλμ αναμένεται στις 18 Ιουλίου στους ελληνικούς κινηματογράφους, από τη Feelgood,  μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D.

Το παλιό φιλμ σε σκηνοθεσία Rob Minkoff, Roger Allers, που έγινε και θεατρικό μιούζικαλ, είχε σημειώσει επιτυχία με τις διεθνείς εισπράξεις να αγγίζουν τα 968 εκατομμύρια δολάρια ενώ απέσπασε και δυο Όσκαρ, καλύτερης μουσικής για τον Χανς Ζίμερ και τραγουδιού για τον Έλτον Τζον και το «Can You Feel the Love Tonight».

Στη νέα ταινία δανείζον τις φωνές τους οι Ντόναλντ Γκλόβερ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Σεθ Ρόγκεν, Τσιουέτελ Ετζιοφόρ, Άλφε Γούνταρντ, η Μπιγιονσέ, κ.ά.

Διαβάστε επίσης