Πάτρα: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το πλημμυρισμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείου

στο καστρίτσι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η κατάσταση που αντίκρισαν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο στο Καστρίτσι Πατρών, το πρωί της Δευτέρας, όταν προσήλθαν στο σχολικό συγκρότημα καταγράφεται στο βίντεο που εξασφάλισε το tempo24.news.

Πάτρα: Πλημμύρισε πάλι το Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο - Αίθουσες "λίμνες" - ΦΩΤΟ

Πλημμυρισμένες αίθουσες και διάδρομοι...νερού παντού, εξαιτίας της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης. Η απόφαση του Διευθυντή και του εκπαιδευτικού προσωπικού για αναστολή των μαθημάτων ήταν άμεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λόγω της έκτασης των ζημιών, εκτιμάται πως θα χαθούν αρκετές ημέρες μαθημάτων.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στις 20 Μαρτίου του 2018, με το ταβάνι να στάζει νερά. 

peiramatiko_limnh2.jpg

peiramatiko_limnh1_0.jpg

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018)

Η  κακή κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος τότε είχαν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, όμως όπως κατήγγειλαν οι γονείς δεν είχε ληφθεί κάποια απόφαση για εργασίες συντήρησης και στεγανοποίησης.

Αναστάτωση το πρωί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών - Γονείς πήραν άρον άρον τα παιδιά τους

Μετά από συσκέψεις η λύση για χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης δόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και το Πανεπιστήμιο, αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν. Συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το έργο που αφορά στην «Αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών»,συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2018.

Τα κτιριακά προβλήματα

Το κτίριο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου κατασκευάσθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στεγάζει το 8/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών και το 2/θεσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών.

Λόγω παλαιότητας το σχολικό συγκρότημα παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα για τα οποία η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ενημέρωσε εγγράφως τον Περιφερειάρχη, ζητώντας την παρέμβαση του.

Ο κ. Κατσιφάρας ανταποκρίθηκε άμεσα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε συμφωνήθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών να αναλάβει τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, στο δώμα του κτιρίου, παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και εμφάνιση υγρασιών στους υποκείμενους ορόφους. Για την αποκατάσταση των προβλημάτων  θα γίνουν παρεμβάσεις υγρομονώσεων στο δώμα, για την αποφυγή εισροής υδάτων στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας.

Επίσης στον προαύλιο χώρο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, υπάρχει τμήμα το οποίο έχει υποχωρήσει και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. Με την επισκευή αυτού, θα γίνει άρση της επικινδυνότητας, και θα επιτευχθεί η ομαλότητα του προαύλιου χώρου.

 

Διαβάστε επίσης