Η ποίηση τρόπος ζωής: Αντώνης Δ. Σκιαθάς- Στην σκηνή του "Επίκεντρου"

 Η ποίηση είναι τρόπος ζωής, είναι κώδικας βίοθ για τον Αντώνη Δ.Σκιαθά, όπως αναφέρει στα κείμενά του. Σαράντα δύο χρόνια από την πρώτη του δημοσίευση εκεί στα δεκαεπτά του χρόνια με δημοσίευση σε περιοδικό της εποχής και τριάντα έξι χρόνια από την έκδοση της πρώτης ποιητικής του συλλογής ‘’ Παραμεθόριο Νεκροταφείο’’, που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1983, το Σάββατο στις 6 Απριλίου , στην σκηνή του Επίκεντρου, οι εκδόσεις ‘’ Πικραμένος’’ τιμούν το έργο του ποιητή Αντώνη Δ. Σκιαθά σε μία εκδήλωση που θα παρουσιαστεί όλο το μέχρι τώρα έργο του.

 ‘ Οι τυχεροί έχουν θεό να τους φυλάει τα βράδια’’, αναφέρει σ’ ένα στίχο του ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς και πραγματικά είναι σπουδαίο που συνομιλούν τόσοι μελετητές για το έργο του. Σε αυτή την συνάντηση στην Πάτρα, θα μιλήσουν για το έργο του: η Δώρα Μέντη, Νεοελληνίστρια, διδάσκουσα στη Φιλοσοφική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Χρυσούλα Αγκυρανοπούλου ποιήτρια Διδάκτορας Μετάφρασης της Ποίησης και η Αθανασία Δανελάτου δικηγόρος . Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα συντονίσει η Κατερίνα Τσιούμα, φιλόλογος Επιμελήτρια εκδόσεων, ενώ ποιήματα θα διαβάσουν η Μαίρη Σιδηρά, φιλόλογος , αλλά και η Μαρία Καλιαμβάκου, σκηνοθέτις. Στην εκδήλωση θα κάνει τις δικές του μουσικές παρεμβάσεις ο σκηνοθέτης Γιώργος Δίπλας.

Αντώνης Δ. Σκιαθάς – Βιογραφικό Ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς σπούδασε Χημικός Μηχανικός, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Ανθολογεί ποιητές και ποιήματα και γράφει κριτική λογοτεχνίας. Έχουν εκδοθεί αρκετά βιβλία του και 11 ποιητικές του συλλογές: Παραμεθόριο Νεκροταφείο (1983), Ο ίππος των κυμάτων (1990), Παραμεθόριο Νεκροταφείο – Ο ίππος των κυμάτων (1992), Θερινό Ανεμούριο (1993), Φαντασιώσεις ενός οδοιπόρου (1996), Χαίρε Αιώνα (2002), Ποιήματα – Περίληψη (1983–2006) (2006), Έρωτος επέτειος εαρινή (2008), Φιλόξενος πόλις (2010), Ευγενία (2016), Ο μόνος πιστός ένοικος (2018). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε 11 γλώσσες ενώ έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα και δοκίμιά του για την ποίηση, την ιστορία και την εκπαίδευση έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών. Συνδιηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό Ελίτροχο στη δεκαετία του ’90. Έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται το «Γραφείον Ποιήσεως».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ