Ο Αντώνης Σκιαθάς Υποψήφιος για το Κρατικό βραβείο Ποίησης

Η ποιητική συλλογή του Αντώνη Δ. Σκιαθά "Αρχιτεκτονική της Σιωπής" που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΑΩ είναι υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης.

Τις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2023 για τις εκδόσεις του 2022 ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι λίστες αυτές αφορούν στους υποψήφιους για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, Παιδικού Βιβλίου και Λογοτεχνικής Μετάφρασης.

Οι βραχείες λίστες συνοδεύονται από αιτιολογημένη Έκθεση κάθε Επιτροπής, στην οποία εξετάζονται οι τάσεις της λογοτεχνικής παραγωγής, αποτιμάται η στάθμη των λογοτεχνικών έργων της υπό κρίση περιόδου (εκδοτικό έτος 2022) και στην οποία αναφέρεται η αιτιολογημένη γνώμη κάθε Επιτροπής συνολικά και κάθε μέλους της ξεχωριστά.

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς δήλωσε : "Μεγαρη χαρά μου έδωσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού με τα υποψήφια κρατικά βραβεία λογοτεχνίας καθώς η "Αρχιτεκτονική της Σιωπής" είναι υποψήφια για το κρατικό βραβείο Ποίησης. Ευχαριστώ θερμά την επιτροπή για την τιμή της επιλογής όπως τις εκδόσεις ΑΩ και τον εκδότη Πέτρο Μιχάλη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ