Δ. Παπαδημούλης: Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, Τσίπρας ή Μητσοτάκης, το δίλημμα των ευρωεκλογών

Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, Τσίπρας ή Μητσοτάκης, είναι το δίλημμα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Από την Ήπειρο όπου περιοδεύει, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Ε.Ε., αλλά και οι πιο σημαντικές για την Ελλάδα και τη θέση της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημασία τους και για την ίδια την Ελλάδα καθώς γίνονται λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα. Λίγους μήνες πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές, και κατά συνέπεια θα επηρεάσουν καθοριστικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών», επισημαίνει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά συνέπεια -συνεχίζει- καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να μετάσχουν μαζικά. Δεν χωρά σε αυτές τις εκλογές η λογική της χαλαρής ψήφου, η λογική της χαμένης ψήφου. Είναι εκλογές στις οποίες θα κυριαρχήσει ένα έντονο πολιτικό δίλημμα, ή με την πρόοδο ή με την οπισθοδρόμηση. Με την πρόοδο στην Ευρώπη, για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, μακριά από την λιτότητα, χωρίς τις ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες συνταγές να κυριαρχούν αλλά και το "όχι" στην οπισθοδρόμηση στην Ελλάδα».

Και, συνεχίζοντας το συλλογισμό του, «πιστεύω πως το δίλημμα των ευρωεκλογών αυτών, θα είναι, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του, ή με την οπισθοδρόμηση που εκφράζει η Ν.Δ., που βρίσκεται πια, πολύ πιο δεξιά από εκεί που την είχε τοποθετήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε τελική ανάλυση, το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών, θα είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Προσωπικά πιστεύω, γυρνώντας όλη την Ελλάδα και επικοινωνώντας με χιλιάδες πολίτες, η αίσθηση που έχω είναι ότι στην κάλπη της 26ης Μαΐου, θα διαψευστούν πανηγυρικά, όσοι μιλούν για διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τη νίκη, διεκδικούμε την πρωτιά στις ευρωεκλογές, μία ισχυρή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο ευρωκοινοβούλιο, γιατί κάναμε πολύ καλή δουλειά και στο απερχόμενο. Επίσης, έχω την γνώμη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα είναι ένα σκαλοπάτι για μία νέα 4ετία με κυβέρνηση Τσίπρα», σημειώνει μιλώντας στο Πρακτορείο.

ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης