Κοινή επίσκεψη Αλεξοπούλου- Φαρμάκη στις παραλίες Αιγείρας, Πλατάνου και Αλυκών Αιγίου

Κοινή επίσκεψη με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία κ. Νεκτάριο Φαρμάκη στις παραλίες Αιγείρας, Πλατάνου και Αλυκών Αιγίου, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 08/03/2019 η Πολιτικός Μηχανικός και Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προ διημέρου συνάντησης εργασίας στο γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου μεταξύ της ιδίας, του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του κ. Παναγιώτη Χρονόπουλου, Προέδρου της Μ.Κ.Ο. «Διάσωση Ακτής - SaveCoast» και του κ. Χριστόφορου Καπόπουλου Πολιτικού Μηχανικού MSc. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί το μέγεθος της φυσικής καταστροφής που υπέστησανοι παραλίες του Δήμου Αιγιάλειας, λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Σε κοινές τους δηλώσεις τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης όσο και η Πολιτικός Μηχανικός Χριστίνα Αλεξοπούλου, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού αλλά και της Περιφερειακής Αρχής επί του θέματος, δεδομένου ότι ουδείς μέχρι και σήμερα έχει επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία των περισσοτέρων φυσικών καταστροφών σε παραλιακά μέτωπα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: Επιστημονικοί φορείς έχουν προ πολλών ετών δώσει απαντήσεις για την επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών. Σήμερα, έχουν ήδη εφαρμοστεί μέτρα και επιτυχημένες πρακτικές τεχνικών παραβάσεων προς αυτή την κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πολύ μακριά μας. Αρκεί να δούμε τις αντίστοιχες παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου επί του θέματος την τελευταία 4ετία.

Στον αντίποδα, η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας διαβουλεύεται με εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης επί μακρόν, διοργανώνοντας επιπλέον τη μία ημερίδα μετά την άλλη με απώτερο σκοπό να επικοινωνήσουν την αγωνία τους για το θέμα και μόνο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επιπλέον ο κ.Γεώργιος Γιοβάς Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας και Αιγείρας, ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη, ο κ. Χριστόφορος Καπόπουλος Πολιτικός μηχανικός MSc, oκ. Τρύφων Παπαδόπουλος μέλος της Μ.Κ.Ο. «Διάσωση Ακτής - SaveCoast», ο κ. Ηλίας Σταθακόπουλος Πρόεδρος κοινότητας Αιγείρας,ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος Πρόεδρος Αλυκών Αιγίου, ο κ. Αθανάσιος Σμυρνιώτης Πρόεδρος κοινότητας Παραλίας Πλατάνου,ο κ. Ανδρέας Ρεκούτης Πρόεδρος κοινότητας Πλατάνου, ο εξαιρετικά δραστήριος πολίτης της περιοχής κ. Πάνος Γιαννούλης καθώς και πλήθος ενεργών πολιτών