ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο η "Τρισεύγενη"

στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων

Το Σάββατο 2 Μαρτίου ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της Τρισεύγενης του Κωστή Παλαμά που παίζεται με μεγάλη επιτυχία  στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. 

 Οι τελευταίες 3 παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου & Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 9:00 μ.μ. Η ιστορία:

Η  Τρισεύγενη είναι ένα λυρικό, ρομαντικό παραμυθόδραμα, που εκτυλίσσεταιστα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα χωριό της Ρούμελης.

Μια νέα και ανυπότακτη κοπέλα, ταράζει την ήσυχη ζωή του χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί.

Η Τρισεύγενη παντρεύεται τον άνδρα που αγαπά παρά τις αντιρρήσεις του κοινωνικού της περίγυρου. Οι κάτοικοι  όμως δεν αποδέχονται τον ανυπόταχτο τρόπο ζωής της και την διαβάλουν στον άνδρα της. Σίγουρος ότι η γυναίκα του τον απατά και μάλιστα με τον  εχθρό του, την εγκαταλείπει .

Η Τρισεύγενη διατηρώντας την ελευθερία της και την ακεραιότητά της βάζει τέλος στη ζωή της …

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά : Άγγελος Αγγελή
Σύνθεση Μουσικής : Σταμάτης Κραουνάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών : Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου                                                                          

Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ειρήνη Αρβανίτη, Διονύσης Βούλτσος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης Καραβιώτης, Έφη Κεραμίδα, Φίλιππος Σοφιανός, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δωροθέα Στεργιώτη, Βασίλης Τσόρλαλης

Σημείωμα Σκηνοθέτη

 

Είχα την τύχη, ο μέγας Δημήτρης Ροντήρης να είναι  ο δάσκαλός μου στη Δραματική σχολή. Από το πρώτο μάθημα μας μίλησε για τον εθνικό μας ποιητή Κώστα Παλαμά και το μοναδικό θεατρικό έργο που έγραψε , την «Τρισεύγενη».

Μας έδωσε διάφορες σκηνές να διαβάσουμε και για τρία χρόνια δεν σταμάτησε να μας διδάσκει το έργο.

Αγάπησα πολύ την «Τρισεύγενη» με τον έξοχο ποιητικό λόγο, τις κυρίαρχες ιδέες για ανεξαρτησία, ελευθερία, έρωτα για την ομορφιά της φύσης, τη φυγή στο όνειρο, τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, τους ανθρώπους της υπαίθρου, με τις παραδόσεις του, τα τραγούδια, τους χορούς τα παραμύθια, τα λαϊκά πανηγύρια και πάνω απ’ όλα τα έξοχα πρόσωπα του έργου με κυρίαρχη μορφή την οιστρήλατη Τρισεύγενη.

Όλο το έργο είναι σαν μια παραλογή των Δημοτικών μας τραγουδιών , σαν ένα λαϊκό δρώμενο, με λαϊκά τραγούδια κι αυτό το δρόμο ακολούθησα για να φωτίσω , ελπίζω, τις μύχιες σκέψεις του Εθνικού μας ποιητή.

Για να πραγματοποιήσω την άποψή μου , διασκεύασα με απόλυτο σεβασμό το έργο και εμπιστεύτηκα τον έξοχο Σταμάτη Κραουνάκη να ντύσει με αρχέγονες μουσικές  την παράσταση  και το άκρως λειτουργικό σκηνικό του Άγγελου Αγγελή.

Ευχαριστώ τους πάντες που μου δώσανε τη δυνατότητα να παραστήσω ένα υπέροχο Ελληνικό ποιητικό έργο και μάλιστα σε καιρούς που κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας. 

Πληροφορίες:

Κρατήσεις: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Τηλ.2610 273613 kaiwww.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων :Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό, μαθητικό 10 ευρώ, Λαϊκή απογευματινή Κυριακής 8 ευρώ, Αμέα, ανέργων και άνω των 65 ετών 5 ευρώ.

Διαβάστε επίσης