Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή από καθαρίστριες που απολύουν από τα νοσοκομεία

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν τώρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και προσωπικό καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των συμβάσεων συναδέλφων τους από το Δρομοκαΐτειο και τον Άγιο Σάββα.

Σε μια συμβολική κίνηση οι συγκεντρωμένοι έστρωσαν έξω από τη Βουλή -επι της Βασιλίσσης Σοφίας- κουβέρτες και κάθισαν πάνω ενώ για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο τους μπήκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα. Ταυτόχρονα κρατούν πλακάτ με τις λέξεις "ομηρία", "ανεργία", "ψηφοθηρία", "απολύσεις", "εργασιακός μεσαίωνας", "σπαστά ωράρια".

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, συνολικά 8.000 εργαζόμενοι συμβασιούχοι των δημοσίων νοσοκομείων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας μόλις λήξει η σύμβαση τους.

Ειδικότερα, η διαμαρτυρία αφορά σε περίπου 160 συμβασιούχους της καθαριότητας σε Δρομοκαΐτειο και Άγιο Σάββα οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν εκτός εργασίας τον ερχόμενο Ιούλιο.

"Αυτό που ζητάμε είναι η επέκταση της σύμβασης τους μέχρι το τέλος του χρόνου και εκ των υστέρων η προκήρυξη νέου ενιαίου διαγωνισμού με αυξημένη μοριοδότηση για τους υπάρχοντες συμβασιούχους" εξηγεί ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας πως "δυστυχώς στην κυβέρνηση αντί να ασχολούνται με τη δημόσια υγεία και τη γρίπη που θερίζει ασχολούνται με το δάνειο Πολάκη".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων επι της οδού Βασιλίσσης Σοφίας έχει διακοπεί στο καθοδικό ρεύμα λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είναι παραταγμένες στην πλαϊνή είσοδο του Κοινοβουλίου.



Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης