Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των 40 καθαριστριών στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ, ΚΑΡΒΕΛΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Την ανανέωση των συμβάσεων 40 καθαριστριών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", ζητα η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με επιστολή προς τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Δοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος  Ηλία Θεοδωρόπουλο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ: 

Μέχρι σήμερα εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγίου Αντρέα, σαράντα (40) καθαρίστριες με ατομικές Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ). Οι συμβάσεις αυτές λήγουν στις 30 Απρίλη 2020 και οι εργαζόμενες θα βρεθούν στον αέρα. 

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καλύπτουν σήμερα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ειδικά σε ένα χώρο υψίστης σημασίας όπως ένα Νοσοκομείο. Παρά τις ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας κα προσωπικού καθαριότητας ρίχνονται στην καθημερινή μάχη για της ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης του νοσοκομείου. Μάλιστα, η επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους, έρχεται την περίοδο που τα νοσοκομεία της περιοχής μας έχουν τεράστιες ελλείψεις, αδυνατούν με ευθύνη της κυβέρνησης να ανταποκριθούν στο καθήκον της προστασίας της Δημόσια Υγείας από την εξάπλωση του Κορονοϊού COVID-19. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, να μονιμοποιήσει σήμερα, όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε προσλήψεις ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων. 

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ να αναλάβουν σήμερα τις ευθύνες τους, την πρώτη και κύρια κεντρική ευθύνη του κράτους και ας αφήσουν τις καθημερινές εκκλήσεις περί ατομικής ευθύνης. 

Απαιτούμε: 

Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των σαράντα καθαριστριών στο ΓΝΠ Άγιος Αντρέας, 

να γίνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, φύλαξη και άλλους τομείς των 

νοσοκομείων. Καμία σκέψη για εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία. 

 

Διαβάστε επίσης