Δεν χορηγείται νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Σε παρανόηση σχετικά με την επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων αποδίδει την είδηση το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου θα παραμείνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού όπως διευκρινίζει το υπουργείο Δικαιοσύνη υπήρξε παρανόηση και δεν χορηγήθηκε τελικά άδεια, αφού δεν υπήρξε σχετικό αίτημα από την πλευρά του καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρινίζουν ότι δεν χορηγήθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως αναφέρουν, η είδηση για την έβδομη άδεια που είδαν το φως της δημοσιότητας, βασίζονται σε παρανόηση σχετικά με την επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων.

Όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση που αιτηθεί νέα άδεια ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια, τότε δεν θα ισχύουν τα οδοιπορικά, εξαιτίας των οποίων του χορηγούνταν πρόσθετα δύο ημέρες άδεια. Κι αυτό γιατί η απόσταση μειώθηκε εξαιτίας έργων στο Μαλιακό με αποτέλεσμα πλέον να μην συμπληρώνεται η απόσταση των 300 χιλιομέτρων που απαιτείται μέχρι το σπιτι του στο Βαρνάβα Αττικής. Προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάργηση των οδοιπορικών, το συμβούλιο δεν αποκλείεται να του χορηγήσει εξ αρχής εξαήμερη άδεια, αντί για τις 4 + 2 που του δίνονταν μέχρι σήμερα.

Πηγή: News247.gr

Διαβάστε επίσης