Ανδρέας Κατσανιώτης:΄΄ Ο εθνικισμός είναι η άλλη όψη του εθνομηδενισμού΄΄

«Στόχος σας είναι ο ελληνικός πυρήνας αυτής της πατρίδας και η μετατροπή του ελληνικού λαού σε άμορφη μάζα που θα μπορεί να ελέγχεται, να ποδηγετείται.

Γιατί ένας λαός χωρίς αξίες και ιδανικά γίνεται μάζα. Αλλά αυτό δεν είναι πρόοδος. Αυτό είναι σκοταδισμός! Σκοτάδι και οπισθοδρόμηση! Αυτό το σκοτάδι εκπροσωπείτε. Και αυτό το σκοτάδι προσπαθείτε διαρκώς να απλώσετε στην χώρα. Οι Έλληνες όμως δεν θα το επιτρέψουν! Είμαστε εδώ, απέναντί σας…»

Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως «προϊόν πολιτικού αμοραλισμού, ιδεοληψίας και υποτέλειας», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να κλείσει τόσο βιαστικά το εθνικό θέμα και να απεμπολήσει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της σύμφωνης γνώμης της χώρας για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο βουλευτής τόνισε ότι μεταξύ της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, που έχει να κάνει με την αντίληψη δύο «κόσμων» για τον ρόλο των κρατών και των πατρίδων.

«Για εσάς, ή για κάποιους από εσάς, η Μακεδονία είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος. Για εμάς όμως, η Μακεδονία δεν είναι μία περιοχή που σήμερα μοιράζεται μεταξύ Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας. Είναι ιστορία και πολιτισμός. Η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής εθνικής ιδιοσυστασίας. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς μιλάμε για έθνος και για πατρίδα. Και εσείς δεν πιστεύετε στα έθνη.Για εσάς, τα κράτη αποτελούν εδάφη. Για εμάς αποτελούν πατρίδες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν αποτελεί ανάχωμα στον ακραίο εθνικισμό, αλλά τον εκτρέφει και τον αναβαθμίζει. «Η πολιτική σας παράγει τον εθνικισμό ως αντίπαλο δέος. Ο εθνικισμός είναι η άλλη όψη του εθνομηδενισμού. Μοναδικό ανάχωμα στον εθνικισμό είναι ο πραγματικός πατριωτισμός. Έναν πατριωτισμό που δεν καταλαβαίνετε. Και τον χαρακτηρίζετε αναχρονιστικό…» σημείωσε, καταλήγοντας: «Όλοι εδώ μέσα αναμετριόμαστε με τη συνείδησή μας, Η Μακεδονία, δεν είναι απλά ελληνική. Είναι η Ελλάδα!»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ