Παραπέμπεται ο Ψωμιάδης και άλλοι έντεκα για την επίθεση στον Μπουτάρη

Δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη τον περασμένο Μάιο. Οι έντεκα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση, ενώ ο Π. Ψωμιάδης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, όπως αναφέρει το karfitsa.gr.

Το κατηγορητήριο σε βάρος τους έχει σχηματιστεί από την εισαγγελέα Παναγιώτα Γκίκα, η οποία διερεύνησε την υπόθεση μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια και συγκεκριμένα από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Ήδη για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί τέσσερα άτομα, τρεις από το Αυτόφωρο και ένας από το δικαστήριο ανηλίκων, που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η επίθεση έγινε στην πλατεία Λευκού Πύργου κατά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Ο κ. Μπουτάρης μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα μετά την κοινή εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας πήγαν στον Λευκό Πύργο μαζί με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και πλήθος κόσμου. Από το πλήθος κάποιοι στράφηκαν εναντίον του δημάρχου για τις θέσεις του τόσο στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για τα ελληνοτουρκικά, αρχικά λεκτικά, όμως στη συνέχεια επιτέθηκαν και τον χτύπησαν, με συνέπεια να πέσει στο έδαφος, όπου επίσης τον χτυπούσαν. Ο δήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς φέρονται ότι επιτέθηκαν λεκτικά στον δήμαρχο και άλλοι πέταξαν εναντίον του αντικείμενα, όπως μπουκάλια νερό, ενώ άλλοι τον έβρισαν. Δύο εξ αυτών παραπέμπονται να δικαστούν για ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο του δημάρχου, όπου κατάφερε να μπει αφού ξυλοκοπήθηκε. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη δικάσιμος, ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορείται ότι με δηλώσεις που έκανε προέτρεψε τους κατηγορούμενους να επιτεθούν στον δήμαρχο. Ο ίδιος πάντως αρνείται την κατηγορία λέγοντας ότι εξέφρασε πολιτική θέση και πως όταν έκανε τις δηλώσεις η επίθεση γινόταν ταυτόχρονα και πως δεν έχει σχέση με αυτή.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον περσινό Μάιο για την επίθεση σε φυλάκιση 21 μηνών έναν 20χρονο και σε φυλάκιση 14 μηνών άλλους δύο κατηγορούμενους.

Πηγή: karfitsa.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ