Θοδωρής Νικολάου: Aπό τις μουσικές σκηνές της Πάτρας… στην Ομπρέλα!

O Θοδωρής Νικολάου είναι ένας νεαρός πατρινός τραγουδιστής που έχει και ντεμπούτο άλμπουμ, την «Ομπρέλα».

«Η “Ομπρέλα” κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο και ήταν η αρχή», μας λέει ο ίδιος ο Θοδωρής. «Την κουβαλάω πάντα μαζί μου, αλλά ετοιμάζομαι να ανοίξω μία καινούργια τώρα, παρέα φυσικά με τον Θοδωρή Λαχανά και τον Ισαάκ Σούση. Στη “Σφίγγα” θα ακούσουμε τα τραγούδια αυτά, αλλά και καινούργιο υλικό. Και βέβαια κομμάτια που, με προσοχή, κάθε φορά, επιλέγω να μοιραστώ. Θα είμαι παρέα με την Αννα Μπαλάσκα ενώ θα συμμετάσχει και ο Παντελής Θαλασσινός».

Ο δίσκος περιέχει δέκα τραγούδια που υπογράφουν δημιουργοί όπως οι Νίκος Αντύπας, Αντώνης Μιτζέλος, Μιχάλης Γκανάς, Θοδωρής Λαχανάς, Νεκτάριος Μπήτρος και Πέννυ Παπαδάκη. Εντεχνη μουσική, για να την προσδιορίσουμε κάπως.

Ποιο είναι άραγε το μεγαλύτερο εμπόδιο σε έναν νέο καλλιτέχνη; «Ο κακός εαυτός του, όπως συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο και κάθε δεξιότητα», απαντά. «Κι επειδή ο κακός εαυτός των ανθρώπων κυριαρχεί στις μέρες μας, έρχεται αντιμέτωπος με την ίδια την εποχή, επιφανειακή και παράλογη. Χρειάζεται ταπεινότητα, υπομονή, επιμονή, εμμονή, γνώσεις, διάβασμα και ανοιχτό μυαλό για να αποκτήσει κάποιος προσωπικότητα. Αυτή θα τον οδηγήσει εκεί που θέλει, ασχέτως εμποδίων. “Εάν ζητής, καλώς ευρήσεις”».

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, εκεί όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα, παίζοντας σε μικρές σκηνές της πόλης.

 

«Ο τόπος δεν έχει πάντα σημασία στην τέχνη• μπορείς να τη βρεις σχεδόν παντού», απαντά στην ερώτηση πώς είναι για έναν τραγουδιστή να ζει στην Πάτρα. «Οταν όμως την τέχνη σου θέλεις να τη μοιραστείς με περισσότερους ανθρώπους, να τη στεγάσεις στους καλύτερους χώρους, να την παρουσιάσεις με τις καλύτερες των συνθηκών και να γνωρίσεις σημαντικούς ανθρώπους της, τότε, αναπόφευκτα, ο τόπος παίζει σημαντικό ρόλο».

 

Από το 2009 μέχρι και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού - «ο αθλητής για να πετύχει τους στόχους του, ασχέτως αθλήματος, πρέπει να γυμναστεί. Στο τραγούδι, η γυμναστική αυτή είναι οι κλασικές σπουδές», υποστηρίζει.

 

Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου της Πάτρας και το μουσικό σχήμα Ηχότροπον, που αποτέλεσε και το όχημα για τις πρώτες του παραστάσεις.

«Το ταλέντο χωρίς σκληρή δουλειά παραμένει απλά ένα ταλέντο», επισημαίνει. «Το ταλέντο, που με μυαλό και δουλειά θα αναπτύξεις και θα εξελίξεις, θα ανθήσει κάποια στιγμή σε τέχνη».

 

Διαβάστε επίσης