Συμφωνεί ο κ. Δήμαρχος με τις ύβρεις του συμβούλου του, αλλά και γενικώς συνεργατών του;

του νικου τζανακου, δημοτικού συμβουλου, επικεφαλης της παραταξης "Πάτρα η δικη μας πόλη"

Επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της–έστω ανεπίσημης– προεκλογικής περιόδου κι επειδή κάποιοι από εμάς προσπαθούμε να συζητήσουμε επί της ουσίας για τα θέματα της Πάτρας, ρωτάμε ευθέως τον κ. Δήμαρχο:

Τα υβριστικά σχόλια του δημοσιογράφου και συμβούλου του, τα οποία αναπαράγονται σωρηδόν στο διαδίκτυο, απέναντι σε δημοσιογράφους και σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει τον κ. Πελετίδη ή τη Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ  τον βρίσκουν σύμφωνο, ειδικά ως προς το ύφος τους;

Προσυπογράφει δηλ. χαρακτηρισμούς όπως «δημοσιογραφικό ρετάλι», «καλικάντζαρους που κάνουν παρέα με τα σκουλήκια» και άλλες αθλιότητες που εκφράζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια ο σύμβουλός του, ο οποίος δεν διστάζει να μιλά συχνά με το ίδιο ύφος και για δημοτικούς συμβούλους ή πολιτικούς αντιπάλους του Δημάρχου;

  Κι ακόμα περισσότερο είναι επίσημη απόφαση του ΚΚΕ ή της Δημοτικής Αρχής,  να διατηρήσει αυτό το επίπεδο ως το καλοκαίρι;

  Ως προς το θέμα που προκάλεσε την τελευταία εκτροπή του, μια απλή παρατήρηση: Είναι δικαίωμα του κ. Δημάρχου να μην πάει καθόλου στον αγιασμό των υδάτων ή να πάει να βγάλει μια φωτογραφία και να φύγει, όπως είναι δικαίωμά του να φωτογραφίζεται όταν πληρώνει επιδεικτικά εισιτήριο σε εκδηλώσεις του Δήμου (εισιτήριο πάντως πλήρωναν και προηγούμενοι Δήμαρχοι) ή όταν είναι μπροστάρης σε πορείες και διεκδικήσεις τις οποίες εγκρίνει το κόμμα του.

  Όπως είναι και δικαίωμά(;) του (από ποιον κανόνα άραγε το δικαιούται ένας Δήμαρχος;) να υποθάλπει αντίστοιχες συμπεριφορές, προς όποιον τολμήσει να τον κριτικάρει εντός ή και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν του ζητείται να πάρει θέση για τις επαναλαμβανόμενες απρέπειες και βωμολοχίες, να χαμογελά αδιάφορος, αρνούμενος να τις καταδικάσει. Στην ουσία με τη στάση του τις επικροτεί.

  Είναι όμως και δικαίωμα (αυτή τη φορά δίχως ερωτηματικό) όλων των άλλων να τον κρίνουν και να αμφισβητούν τις προθέσεις του, ειδικά όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα παρόμοια περιστατικά και συμπεριφορές.

  Ο ίδιος έχει υποχρέωση να επιβάλει θετικές συμπεριφορές και σε κάθε περίπτωση να απαντά κόσμια και χωρίς προσβολές.

  Θα τολμήσει άραγε να συμφωνήσει σε αυτό;

  Αν δεν συμφωνήσει ούτε σε αυτό και δεν πάρει θέση, τότε η συζήτηση σοβαρεύει επικίνδυνα.

 Σε κάθε περίπτωση αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο καθένας μπορεί να υποθέσει πως πίσω από τις άθλιες και ανοίκειες επιθέσεις «συνοδοιπόρων» του, κρύβεται ο ίδιος!

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ