Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για τη κατασκευή αποτεφρωτηρίου - "Άνοιξε" ο διαγωνισμός

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Δήμος Πατρέων άρχισε να … δέχεται τις αρχιτεκτονικές ιδέες για το Κέντρο Αποτρέφρωσης Νεκρών που σκοπεύει να φτιάξει στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Ο διαγωνισμός αφορά στη διατύπωση ιδεών για τη διαμόρφωση του κτιρίου και η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά, αισθητικά, λειτουργικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά.

Ο χώρος θα στεγάζει τις λειτουργίες του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών Νεκρών,τα σημεία συνάθροισης κοινού, την υπηρεσία αποτέφρωσης με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τους βοηθητικούς χώρους.

Επίσης προβλέπεται η φύτευση ψηλών δένδρων. Θα πρέπει να είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ, να έχει σύνδεση με τις γραμμές του Αστικού και Περιαστικού δικτύου της πόλης και να είναι πλήρως διαμορφωμένος με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και πεζοδρόμια. Παράληλα θα πρέπει να είναι όλες οι εγκαταστάσεις συνδεδεμένες με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμό και τηλεπικοινωνίες.

Τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα κρίνει πενταμελής επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το δήμο Πατρέων και θα ανακοινωθεί 20 μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των μελετών.

Στο διαγωνισμό θα απονεμηθούν βραβεία. Ο νικητής προβλέπεται να πάρει 6.000 ευρώ, η δεύτερη πρόταση 4.000 και το τρίτο βραβείο 2.000 ευρώ. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για τρεις εξαγορές από 1.000 ευρώ έκαστη επιπλέον των βραβεύσεων.

Η Αναλυτική Προκήρυξη μαζί με τα Προσαρτήματα της με τα παρεχόμενα στοιχεία θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διοργανώτριας Αρχής www.e-patras.gr.

Διαβάστε επίσης