Η Εκκλησία ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας!

του γιωργου δρακουλη

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έβγαλε στο φως ποιος είναι ο υπεύθυνος για το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι Έλληνες από το 2009 μέχρι σήμερα. Ποιος “βούλιαξε” την οικονομία της χώρας, ποιος “έβαλε χέρι” στους μισθούς και τις συντάξεις,ποιος πτώχευσε τις τράπεζες και εκτόξευσε τις οφειλές στην Εφορία στο ποσό των 100 δισ. ευρώ, ποιος ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες καταστηματάρχες να βάλουν λουκέτο στις επχειρήσεις τους.

Ποιος ευθύνεται, λοιπόν, για τα “κόκκινα” δάνεια ύψους 200 δισ. ευρώ, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς αλλά και για την επιθυμία πάνω από 600.000 νέων να αναζητήσουν σε άλλες χώρες ένα καλύτερο μέλλον, για τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη φτώχεια που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό και το χρέος που έχει υπερβεί τα 320 δισ. ευρώ δεσμεύοντας τη χώρα μέχρι το 2060 για τη “λύση” του Σκοπιανού. Η Εκκλησία τα δημιούργησε όλα αυτά, συγκυβερνώντας με το κράτος, επηρέασε τους υπουργούς κι έτσι έγινε το κακό..

Βέβαια, ουδεμία σχέση έχει η Εκκλησία για τον διασυρμό της χώρας διεθνώς, αλλά και για τα δεινά που περνούν οι Έλληνες πολίτες εδώ και εννέα χρόνια καθώς δεν αποφάσιζε εκείνη. Αντιθέτως, η Εκκλησία βοήθησε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που λόγω των εξαθλιωτικών οικονομικών τους συνθηκών δεν μπορούσαν να διαθέσουν ούτε ένα πιάτο φαγητό στην οικογένεία τους. Όταν το κράτος απουσίαζε, η Εκκλησία ήταν εκεί και διοργάνωνε συσσίτια (και όχι μόνο) στην προσπάθειά της να περιορίσει τη δυστυχία και τον πόνο, αλλά και να κρατήσει ζωντανές χιλιάδες οικογένειες καισυνεχίζει αδιάκοπα το έργο της, χωρίς να βγει να το διαφημίσει.

Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κρίνει απαραίτητο το χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Με την κίνηση αυτή ελπίζει πως θα καταφέρει να διχάσει την κοινωνία, να...εισβάλλει στο μεσαίο χώρο και να κερδίσει τους δήθεν προοδευτικούς. Εκείνους που θέλουν να καταργήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία - ήδη επιδιώκεται η μετονομασία του σε Θρησκειολογία, την προσευχή και τον εκκλησιασμός, εκείνους που θέλουν τους κληρικούς να μην έχουν κοινωνικά δικαιώματα και οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Ας μην ξεχνά ο κ. Τσίπρας και οι ψευτοπροοδευτικοί πως όσοι επιχείρησαν στο παρελθόν αυτό τον χωρισμό, εν τέλει έκαναν πίσω διότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει στον πολίτη να πιστεύει ή να μην πιστεύει.

Διαβάστε επίσης