«Οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν είναι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού...»

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΗ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι άνθρωποι με αναπηρίες αποκλείονται από τις παραλίες εξαιτίας της καθυστέρησης στη διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης-απαγωγής λουoμένων ΑμεΑ στην Αχαΐα.

    Ενώ κοντεύουμε στο δεύτερο μήνα της θερινής περιόδου, οι συμπολίτες μας με κάποια παραπληγία και κινητικές αναπηρίες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παραλίες του Νομού, απολαμβάνoντας τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας.

    Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ, που δίνουν καθημερινά ένα γενναίο και αξιοπρεπή αγώνα παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα.

    Επιβάλλεται να τοποθετηθούν άμεσα τα μηχανήματα εμβάπτισης-απαγωγής λουομένων ΑμεΑ στις παραλίες της Αχαΐας, ώστε να έχουν πρόσβαση στις παραλίες του Νομού χωρίς προβλήματα. Επιπλέον, επιβάλλεται να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις των μηχανημάτων εμβάπτισης-απαγωγής σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες της Αχαΐας.

    Η ελεύθερη και η ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα κοινωνικά αγαθά και στις δραστηριότητες, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτονόητη σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινωνία, που σέβεται τον άνθρωπο. Δεν είναι «πολυτέλεια» η ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, είναι το δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν είναι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού, είναι άνθρωποι με τεράστια αποθέματα ψυχικών δυνάμεων, είναι αληθινοί αγωνιστές της ζωής, γι’αυτό και πρέπει να γίνουμε έμπρακτα συνοδοιπόροι στον καθημερινό αγώνα τους για όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα, ενώ αυτοί καλούνται συνεχώς να τα διεκδικούν.

 

Διαβάστε επίσης