Πάτρα: Την πλήρη υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου ανακοίνωσε ο Σπίρτζης - Πότε δημοπρατείται το έργο (ΦΩΤΟ)

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και το συντονιστικό των κατοικων

Εντός του 2018 θα δημοπρατηθεί το έργο που αφορά στην πλήρη υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένο από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι και τον Άγιο Διονύσιο Πατρών.

Αυτό εξήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συμμετείχε στο Δημαρχείο της Πάτρας, για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως εξήγησε στους παρευρισκόμενους, έχει ηδη εξασφαλισεί η χρηματοδότηση του έργου, από ευρωπαϊκούς πόρους και η προκήρυξη του διαγωνισμού, θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. 

 Ο κ. Σπίρζης σημείωσε ότι η νέα γραμμή, θα επιτρέπει και την κυκλοφορία του προαστιακού, όπως την ξέρουμε σήμερα στην Πάτρα, προκειμένου το μέσο να μην διακοπεί.

Υπενθυμίζεται πως για το τμήμα από τον Άγιο Διονύσιο έως και τον Άγιο Ανδρέα, το υπουργείο Υποδομών, έχει ανακοινώσει από καιρό την πλήρη υπογειοποίησή του.

Παροντες στη σύσκεψη του Υπουργού με τον Δήμαρχο Πατρέων, ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και αντιπροσωπεία του συντονιστικης επιτροπής των συλλόγων από το Ρίο έως και τον Καστελόκαμπο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης