Πάτρα: "Στα δύο" η Νέα Δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές - Θέλουν Χριστόπουλο ...αλλά και Μπακαλάρο!

τι δηλωσε ο πρόεδρος της νοδε ανδρεας μαζαρακης

Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Ενώ βρισκόμαστε 6 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές αρχίζει να διαμορφώνεται κλίμα διχασμού στην τοπική ΝΔ, καθώς δημιουργούνται δύο …στρατόπεδα στο εσωτερικό της.

Η μια πλευρά  παραμένει πιστή στην υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου, που εδώ και καιρό έχει δηλώσει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Όπως ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Ξυλιάς, που θα είναι και πάλι υποψήφιος, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Νικολάου (υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ στις πρόσφατες εκλογές), που μπορεί να μην κατέλθει ως υποψήφιος, αλλά θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου. Ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος θα είναι στο πλευρό του. Μάλιστα θα αναλάβει προσεχώς και εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού.

Η άλλη πλευρά θεωρεί πως ο πρώην αντιδήμαρχος «έκλεισε» τον κύκλο του και «βλέπει» προς την πλευρά του επιχειρηματία και πρώην Προέδρου της Παναχαϊκής Κώστα Μπακαλάρου. Ο οποίος μπορεί να μην έχει καταθέσει επίσημα υποψηφιότητα, αλλά τόσο  ο ίδιος όσο και άνθρωποι του περιβάλλοντός του σημειώνουν πως θα τον ενδιέφερε μια τέτοια εξέλιξη.

Χαρακτηριστική του κλίματος που δημιουργείται στην τοπική Νέα Δημοκρατία είναι η δήλωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαϊας Ανδρέα Μαζαράκη. Μιλώντας στην εκπομπή «Super b news» τόνισε πως ο Κώστας Χριστόπουλος έχει στηριχθεί σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις, «αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα δεν αλλάζουν και θα πρέπει να στηρίζεται συνεχώς».

Ο κ. Μαζαράκης απαντώντας για το ποιόν θα ήθελε ως υποψήφιο, παρότι υποστήριξε πως δεν επιθυμεί να εισέλθει σε ονοματολογία, «φωτογράφησε» τον Κώστα Μπακαλάρο. Υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, που γνωρίζουν οι πατρινοί και θα δώσει νέα προοπτική για το Δήμο της Πάτρας.

Συμμετοχή στις  δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος, έχει δηλώσει και ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης.

Απομένει πλέον να αποσαφηνίσει η κεντρική διοίκηση του κόμματος αν θα στηρίξει υποψήφιο στην Πάτρα, ή θα τηρήσει τακτική «Πόντιου Πιλάτου», αφήνοντας στελέχη , μέλη και φίλους της ΝΔ να αποφασίσουν χωρίς επηρεασμούς.

Γεγονός πάντως που θα προκαλέσει πολυδιάσπαση δυνάμεων, περιορίζοντας πιθανότητες εκλογικής επιτυχίας…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ    

Διαβάστε επίσης