Αχαΐα: Κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος - Ο "χάρτης" των τελευταίων εκδηλώσεων των υποψήφιων Δημάρχων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική μάχη στους πέντε δήμους της Αχαΐας με φόντο την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι διανύουν την τελευταία εβδομάδα της εκστρατείας τους και στόχος όλων είναι να κερδίσουν όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν αποφασίσει σε ποιον θα... ρίξουν την ψήφο τους.

Το βάρος πέφτει στις τελευταίες - κεντρικές - προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες όπου ο κάθε υποψήφιος θα μετρηθεί όχι μόνο για όσα θα πει, αλλά και για το πλήθος του κόσμου που θα καταφέρει να συγκεντρώσει.

Η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου (το Σάββατο απαγορεύεται κάθε προεκλογική δραστηριότητα) και έτσι παραδοσιακά είναι αφιερωμένη στο ύστατο κάλεσμα από εξέδρας, για στήριξη στην κάλπη.

Έτσι, στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του την Παρασκευή στις 19.30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Μάλιστα, στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που τον στηρίζει.

Την Παρασκευή επέλεξε και ο Βασίλης Αΐβαλής για την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 μπροστά από το εκλογικό του κέντρο (Κορίνθου και Παντανάσσης).

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας Σβόλης θα παραστεί αρχικά στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ για τα 49 χρόνια της ΝΔ και στις 20.30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Γεωργίου, όπου θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα 15.50.

Την Πέμπτη, στις 20.30, ο υποψήφιος δήμαρχος με το «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς θα μιλήσει στους ψηφοφόρους στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στο ύψος της Μαιζώνος, ενώ η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή στα Προσφυγικά.

Στο Αίγιο την Παρασκευή θα δοθεί μάχη χαρακωμάτων, αφού δύο υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν παράλληλα από διαφορετικές πλατείες. 

Στις 20.00 το βράδυ θα γίνει η κεντρική προεκλογική ομιλία του νυν δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Φανερωμένης απέναντι από το εκλογικό του κέντρο, θα κάνει την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος.

Την Τρίτη στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο νεότερος υποψήφιος δήμαρχος στον Νομό Αχαΐας, ο 36χρονος Γιώργος Κουβαράς της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ».

Την Πέμπτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος θα μιλήσει στις 19.30 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» και ο Γιάννης Μποδιώτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκαναν τις κεντρικές ομιλίες τους την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου στο Αίγιο και συνεχίζουν όλη την εβδομάδα με περιοδείες σε χωριά του Δήμου.

Στη Δυτική Αχαΐα, την Παρασκευή στις 20.00, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Σπύρος Μυλωνάς θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Κάτω Αχαΐα.

Την Πέμπτη, ο Φίλιππος Λιάκος θα μιλήσει μπροστά από το εκλογικό του κέντρο στις 20.00. 

Την Τετάρτη, στις 20.30 στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Στα Καλάβρυτα, οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν με αξιώσεις τον Δήμο θα ακολουθήσουν αντίθετη πορεία για τις δύο κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις.

Ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος την Πέμπτη θα μιλήσει στην Κλειτορία και την Παρασκευή στα Καλάβρυτα.

Αντίθετα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Κανελλόπουλος την Πέμπτη θα βρεθεί στα Καλάβρυτα για την κεντρική ομιλία του και την Παρασκευή στην Κλειτορία.

Στον Ερύμανθο, ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής θα έχει δύο κεντρικές ομιλίες. Την Πέμπτη στο Σταυροδρόμι και την Παρασκευή στη Χαλανδρίτσα.

Ο Διαμαντής Κανελλόπουλος θα πραγματοποιήσει ομιλίες την Πέμπτη στη Χαλανδρίτσα και την Παρασκευή στο Σταυροδρόμι. Και οι τέσσερις εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21.00.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ