Χρηματιστήριο: Μεγάλη βουτιά 3,25% στον απόηχο του νέου εταιρικού σκανδάλου

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 619,32 μονάδες- Oι ξένοι αποδοκιμάζουν το ελληνικό Corporate governance

Με βουτιά 3,25% ξεκίνησε χρηματιστηριακά ο Νόεμβριος στην Αθήνα καθώς το νέο εταιρικό σκάνδαλο με την Jumbo και την Εθνική και οι έντονες ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές ( MOH, Εurobank Μπέλα ) έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η κακή εταιρική διακυβέρνηση με την Εθνική και την JUMBO, αλλά και κινήσεις που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης -σε επιχειρηματικες κινήσεις – έχουν δημιουργήσει ένα κακό κλίμα για την Ελλάδα. 

Ως “κερασάκι” στην κακή εταιρική διακυβέρνηση στην Ελλάδα με αφορμή τις αγορές ακινήτων μέσω POS, το μεσημέρι υπήρχε και ξένο δημοσίευμα για πιθανή απάτη του επιχειρηματία κ. Δ. Μελισσανίδη στις ΗΠΑ με την Aegean maritime. 

Απο το πρωϊ η διαφοροποίηση της Αθήνας με την Ευρώπη ήταν ξεκάθαρη καθώς βάρυνε η υπέρμετερη πτώση στην μετοχή της και απο το μεσημέρι.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 619,32 μονάδες καταγράφοντας βουτιά 3,25%, H μετοχή της Motor Οil έχασε 13,88% κλείνοντας στα 18 ευρώ με διακίνηση μετοχών αξίας 20 εκατ. ευρώ περίπου. Οι ξένοι επενδυτές αποδοκιμάζουν τις νέες κινήσεις της MOTOR ΟΙΛ σε τηλεοπτικό κανάλι και τράπεζα.

Με βουτιά 6,85% η Πειραιώς στα 1,211 ευρώ. Με βουτιά 7,12% η Alpha bank στα 1,254 ευρώ. Με πτώση 2,99% η Γεκ – τέρνα στα 4,535 ευρώ και πτώση 3,32% για την ΔΕΗ στα 1,282 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 51 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν την Motor Oil.

Διαβάστε επίσης