Το προεκλογικό τοπίο στα Δημοτικά

Toυ ΚΩΣΤΑ ΤΑΒΑΝΤΖΗ , εκπαιδευτικόυ , πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πατρας

Με τα τοπικά και αυτοδιοικητικά έχω μια είδους εμμονή. Τόσα αποκαλύπτονται και τόσα γράφονται για τον Γιάννο, τον Βενιζέλο και το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Για τον Σημίτη που κάνει τον Κινέζο και για τη Φώφη που ανακάλυψε τον Σόρο για να παίξει σε άλλο γήπεδο. Τον Μητσοτάκη που περί άλλα τυρβάζει και με τη φόρα που έχει πάρει θα ζητάει εκλογές και την άλλη μέρα των εκλογών. Δυστυχώς, δεν μιλάει κανείς με πολιτικούς όρους παρά μόνο ο Τσίπρας, Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να συμφωνεί μαζί του, αλλά είναι αλήθεια ότι μόνο αυτός μιλάει πολιτικά.

Θα μου πει κανείς, ο Κουτσούμπας δεν μιλάει πολιτικά; Δυστυχώς όχι. Μια γραμμή υποταγμένη σε μια στρατηγική, με φανερή την ανικανότητά του να χαράξει τακτική, να οργανώσει το λαϊκό κίνημα και να έχει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα. Για τον Παναγιώτη και τη Ζωή το μόνο που έχω να πω, είναι ότι έχουν κόψει άλυσο.
Πάλι στα δικά μας, τα τοπικά. Την εμμονή μου.

Εγραψα στο fb ότι ο Νίκος Νικολόπουλος θέλει τον Πελετίδη δήμαρχο με αυτά που λέει κάθε τόσο και λιγάκι. Προφανώς εννοώ ότι, με τις ακροδεξιές και θρησκευτικές του κορώνες ενάντια στον δήμαρχο, δημιουργεί ένα κλίμα συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς στο πρόσωπο του Πελετίδη. Ετσι κι αλλιώς η Αριστερά είναι συσπειρωμένη. Τι τον νοιάζει αυτόν; Μόνο δεξιά και ακροδεξιά στοχεύει. Η κόντρα και η δημοσιότητα είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Ο Νικολόπουλος εντέχνως, είναι καλός σε αυτά, στρίβει δεξιά από τη βίλλα με το επιχείρημα ότι ο Πελετίδης και οι του ΚΚΕ είναι άθεοι. Θέλει έτσι να συσπειρώσει το Χριστεπώνυμο πλήθος, μια και η εκλογική του περιφέρεια είναι η Αχαΐα.

Αυτά που γράφω είναι πασιφανή. Και με παραξένεψε η γραμμή Κουτσούμπα στην Πάτρα την Τετάρτη 24η Οκτωβρίου, που ήταν πεζοδρομιακή, απολιτική και ανάρμοστη για ηγέτη του ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σέρνει τη διαχωριστική γραμμή από τη ΝΔ προς τα δεξιά για να περιορίσει την εκλογική της επιρροή. Για αυτό δεν βάζει υποψήφια την Μπίρμπα, που δικαιωματικά τής ανήκε η υποψηφιότητα, αφού αυτή τράβηξε το κάρο τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο είχε κάνει και με τον Πατούχα το 2014.

Η ΝΔ ψάχνεται. Μάλλον ψάχνει τον άριστο. Δεν γνωρίζω αλήθεια ποιοι έχουν πάρει άριστα στην πόλη μας. Ίδωμεν.
Αν γινόντουσαν οι εκλογές τον Νοέμβριο, πιστεύω ότι ο Πελετίδης θα έβγαινε από την πρώτη Κυριακή. Το Μάιο θα ξαναβγεί δήμαρχος της Πάτρας και το αξίζει. Εχει τα προσόντα της ιδεολογίας του, την ακεραιότητά του στη διαχείριση και τα χαρίσματα που έχει κάθε εργατικός και λαϊκός άνθρωπος. Πρέπει να καταλάβει όμως ότι η πλειοψηφία του λαού της Πάτρας δεν ασπάζεται την ιδεολογία του. Για να την ασπαστεί δεν φτάνει να είναι κάποιος δήμαρχος και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού της Πάτρας. Χρειάζονται πολλά ακόμα και δεν θα επαναλάβω τους κλασικούς. Χρειάζονται πολύ περισσότερα μετά τον θάνατο της κόκκινης αρκούδας.

Υπάρχουν προβλήματα, όχι μόνο οικονομικά, που έχει γεννήσει η κρίση και η παγκοσμιοποίηση. Καμία παράταξη δεν τα ακουμπάει. Λείπει η νέα γενιά από παντού. Δεν συμμετέχει, απέχει όχι σιωπηλά, αλλά κραυγάζοντας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ