Πάτρα - Δολοφονία Χέντερσον: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος που προσήχθη βίαια στο Δικαστήριο - Αύριο η πρόταση του Εισαγγελέα

Παρόντες οι γονείς του θύματος

Νεότερη Ενημέρωση: Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου του 2017, που στοίχισαν τη ζωή στον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, έδωσε ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, Σερβικής καταγωγής.

"Εκείνο το βράδυ ένας μπάρμαν με ενημέρωσε, πως εκτός καταστήματος βρίσκεται μια κοπέλα που είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο. Βγήκα έξω, εκεί είδα να πετάνε καρέκλες και είδα τον Μπακάρι, μεθυσμένο. Του είπα να πάει στο σπίτι του και αυτός συνέχιζε να βρίζει. Επέστρεψα στο μαγαζί για να πάρω τα κλειδιά για το μηχανάκι. Ακολούθησα τον Μπακάρι ο οποίος συνέχιζε να με βρίζει και τότε μου έριξε μια γροθιά. Του επιτέθηκα και ίσως να του έριξα τρεις γροθίες στον κορμό του σώματος", ανέφερε ο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Ο κατηγορούμενος στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να ζήτησε κλειδιά για να οδηγήσει μηχανάκι από τη στιγμή που το χέρι του ήταν στο γύψο, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση.

Ο Σέρβος που έχει προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκε σήμερα στα Δικαστήρια Πατρών, μετά την απόφαση για βίαια προσαγωγή του για απολογία, κατέθεσε επίσης πως εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα από το 2011 και πως τα τελευταία δυο χρόνια, διοργάνωνε πάρτι για Σέρβους τουρίστες.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, για τις προτεινόμενες επιβληθείσες ποινές στους 9 συνολικά κατηγορουμένους. Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Χέντερσον.

Νεότερη Ενημέρωση: Με την απολογία του τελευταίου από τους 9 συνολικά κατηγορουμένους, για τη δολοφονία του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον στο Λαγανά Ζακύνθου, ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Το Δικαστήριο λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας, διέκοψε για να επανέλθει αύριο Τρίτη, με την αγόρευση του Εισαγγελέα

Νεότερη Ενημέρωση: Ενώπιον της έδρας του Μικτού Ορκωτού Πατρών, απολογείται αυτή την ώρα (9.41πμ), ο τελευταίος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον, στο Λαγανά Ζακύνθου.

Πρόκειται για άτομο που έχει προφυλακιστεί στις Φυλακές Κορυδαλλού και όπως έγραψε το tempo24.news, μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια Πατρών μετά την απόφαση για βίαια προσαγωγή του προκειμένου να απολογηθεί. Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας, δεν παρέστη καμιά ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Μετά την απολογία του, σειρά έχει η Εισαγγελική πρόταση για τις επιβληθείσες ποινές. Εκτιμάται πως αύριο Τρίτη, θα εκδοθεί η απόφαση, για τους εννέα συνολικα κατηγορούμενους. 

Νεότερη Ενημέρωση: Την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, πέρασα λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, οι γονείς του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον. 

Οι γονείς του δολοφονηθέντος νεαρού, επέστρεψαν στην Ελλάδα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ακροαματική διαδικασία. Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος, θα γίνει η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την έκδοση απόφασης.

Πρώτη Ενημέρωση: Το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, θα συνεχιστεί η διακοπείσα ακροαματική διαδικασία για τη στυγερή δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιου του 2017 στο Λαγανά Ζακύνθου.

Την Παρασκευή, άρχισαν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων, η πλειοψηφία των οποίων ενώπιον της έδρας, δήλωσαν αθώοι για το θάνατο του άτυχου νεαρού, καθως αρνήθηκαν πως χτύπησαν τον 22χρονο Χέντερσον.

Οπως έγραψε το tempo24.news, το Δικαστήριο αποφάσισε τη βίαια προσαγωγή ενός εκ των κατηγορουμένων προκειμένου να απολογηθεί. Πρόκειται για άτομο που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένο στις Φυλακές Κορυδαλλού και το οποίο δεν παρέστη καμία ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού, τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου ενώπιον Δικαστών, να δώσει "εξηγήσεις" σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού τουρίστα. 

Συνολικά 9 άτομα κάθονται στο εδώλιο.

Διαβάστε επίσης