Αυξάνονται οι οικογένειες που ζητούν βοήθεια – Τι δείχνουν τα στοιχεία της δομής συσσιτίων

του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

 

17η Οκτωβρίου. Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και στην περιοχή του Αγρινίου φαίνεται πως δυστυχώς ζει και βασιλεύει… Συνεχώς, πληθαίνουν τα άτομα που χωρίς να είναι ενταγμένα στην δομή των συσσιτίων του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σπεύδουν στην εκκλησία για βοήθεια.

«Σε μηνιαία βάση περίπου 50 άτομα που σε πολλές περιπτώσεις εκπροσωπούν οικογένειες έρχονται στην εκκλησία και ζητούν βοήθεια. Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον είναι η εξόφληση του ρεύματος ή η εύρεση χρημάτων για διακανονισμό, ενώ κάθε χρόνο με την έναρξη του σχολικού έτους πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα σχολικά είδη» σημειώνει στη «Σ» ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης, συντονιστής των συσσιτίων της εκκλησίας.

Στα συσσίτια είναι ενταγμένα 210 άτομα τα οποία σιτίζονται αποκλειστικά από την δομή αυτή, ενώ πολλά ακόμα σπεύδουν για βοήθεια ζητώντας ακόμη και λάδι για να μαγειρέψουν. «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ζητούν χρήματα για το ρεύμα τους ή ζητούν να μεσολαβήσουμε για να κάνουν διακανονισμό. Οι οικογένειες Ρομά που βοηθούσαμε λόγω των επιδομάτων μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν οι περιπτώσεις άλλων συνανθρώπων μας. Υπάρχουν άτομα που ζητούν ακόμα και φάρμακα» τόνισε ο π. Καντάνης, ο οποίος συμπληρώνοντας ανέφερε πως: «τα πρώτα χρόνια της κρίσης, το πρόβλημα εστιάζονταν αποκλειστικά στη σίτιση. Πλέον, έχει φουντώσει και έχει πάρει πολλές και διάφορες μορφές που επηρεάζει όλη την κοινωνία σε διάφορα θέματα, αλλά και την οικογένεια ως προς την λειτουργία της».

Πηγη: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης