Ναύπακτος: Την Κυριακή η 1η ημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων

στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Tην Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11πμ–14μμ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο, θα διεξαχθεί η 1η ημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων με κεντρικούς ομιλητές τους αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ κ.κ. Ανδρέα Λάζαρη αγγειοχειρουργού και Γιάννη Παρίση αρδιολόγου, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας - Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της ημερίδα ςθαγίνει μια αναλυτική ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα τα οποία και αποτελούν στις μέρες μας την πρώτη αιτία θανάτου στις δυτικές χώρες.

Παράλληλα θα δοθούν χρηστικές πληροφορίες για την πρόληψη αλλά και τη ναντιμετώπιση διαταραχών όπως η στεφανιαία νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η ρευματική καρδιοπάθεια,  η συγγενής καρδιοπάθεια, τα ανευρύσματα και ο διαχωρισμός αορτής, η εντωβάθειφλεβοθρόμβωση καιπνευμονικήεμβολή, ηπεριφερειακήαρτηριοπάθειακαιάλλακαρδιαγγειακάνοσήματα. 

Τη συζήτηση θα συντονίζει οειδικός παθολόγο ςδιαβητολόγος κ. Α. Κιούσης.

Επιστημονικ υπεύθυνη η κα Μαρία Καλπουζάνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέλος, η ημερίδα αποτελεί την πρώτη του είδους στην Αιτωλοακαρνανία και πρόκειται να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις του νομού.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ