Στο μάτι "πύρινου" ... κυκλώνα η δυτική Αχαΐα - Τρεις φωτιές μέσα σε λίγη ώρα σε Αχαϊκό, Γομοστό και Σαγέικα - Πώς εξελίχθηκαν τα μέτωπα - Η "μάχη" με τους "τρελούς" ανέμους - ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

ΣΕ ΎΦΕΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ

Συνεχείς και ολονύκτιες οι περιπολίες των Αστυνομικών στη δυτική Αχαΐα μετά τα τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το ένα μετά το άλλο, μέσα σε λίγη ώρα. Σε ύφεση βρισκόταν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά στην περιοχή μεταξύ Σαγείκων και Λιμνοχωρίου, ενώ κλειστός παρέμενε ο επαρχιακός δρόμος για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή. Απομακρύνθηκαν κάποια στιγμή, άτομα που βρίσκονταν σε στάνη, καθώς η φωτιά πλησίαζε, αλλά τελικά οι πυροσβέστες απομάκρυναν εγκαίρως τον κίνδυνο και έσβησαν τη φωτιά. Ευτυχώς δεν απείλησε χωριά, αν και η ανησυχία ήταν μεγάλη καθώς φυσούσε πολύ δυνατός άνεμος στην περιοχή.

Ο εφιάλτης όμως, για τη δυτική Αχαΐα, ξεκίνησε νωρίτερα όταν ξέσπασε η πρώτη φωτιά στο Αχαϊκό. Ευτυχώς, πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές του ΣΕΔΙΠ, κατάφεραν να ελέγξουν άμεσα τη φωτιά και να μην κινδυνεύσει το χωριό. Παλεύοντας στην κυριολεξία με τους δυνατούς ανέμους που άλλαζαν συνεχώς κατευθύνσεις, οι πυροσβέστες, μετά το Αχαϊκό, έτρεξαν στο δεύτερο μέτωπο, που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα στο Γομοστό, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καρείκων. «Μάχη» με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες τη στιγμή που η Αστυνομία έκλεινε το ρεύμα προς Πύργο.

Φωτιά στο πρανές του δρόμου από Γομοστό προς Καρέικα- Ξανά στο πόδι η Δυτική Αχαία- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Κι ενώ έδειχναν να βαίνουν καλώς ως προς την εξέλιξη της φωτιάς, στο Γομοστό, ξεσπά και τρίτο μέτωπο αυτή τη φορά στα Σαγέικα στο δρόμο προς το Λιμνοχώρι. Μεγάλη ήταν η δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχείρησε και στα τρία μέτωπα, ενώ συνέδραμαν και οι εθελοντές του ΣΕΔΙΠ.

Πάτρα: Φωτιά στα Σαγέικα

Στα πύρινα μέτωπα, βρέθηκε και ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και ο επικεφαλής της ΠΠ του δήμου δυτικής Αχαΐας Θ. Ραυτακόπουλος. Και στα τρία μέτωπα, ευτυχώς δεν απειλήθηκαν σπίτια, ενώ οι φωτιές κατέκαψαν αγροτικές εκτάσεις.

Όλη τη νύχτα, παρέμεναν σε επιφυλακή οι αρχές με τις αστυνομικές περιπολίες να γίνονται κατά μήκος της Κάτω Αχαΐας – Αράξου και της νέας εθνικής Πατρών – Πύργου μέχρι τη Στροφυλιά. 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διαβάστε επίσης