Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο νησί - Δυο πύρινα μέτωπα - ΝΕΟΤΕΡΑ

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση: Αποκακρύνθηκε ο κίνδυνος για το Μοναστήρι της Υπεραγάθου στο Κοιλιωμένου Ζακύνθου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δυο πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της ΠΕ ενω λόγω της επικινδυνότητας φτάνουν 2 Καναντέρ και 1 ελικόπτερο Έρικσον και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα. Επίσης ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις. Το ευχάριστο είναι ότι ο άνεμος τη σπρώχνει στα καμμένα.

με πληροφορίες imerazante.gr

Πρώτη Ενημέρωση: Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του μοναστηριού της Υπεραγάθου στο χωριό Κοιλιωμένος στη Ζάκυνθο πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ η πυρκαγιά είναι σε δύο μέτωπα κοντά στο μοναστήρι. Αυτή την ώρα σπεύδουν στο σημείο οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και υδροφόρες. «Σύμμαχος» της πυρκαγιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο νησί.

Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς εναέρια μέσα αναμένονται στο νησί για να βοηθήσουν στο έργο της Πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα αναμένονται 2 Καναντέρ και 1 ελικόπτερο Έρικσον. Τέλος, στο νησί μεταβαινει ο περιφερειακός διοικητής Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης