Πατρών Πύργου: Αντιφάσεις, ιδεοληψία και εκλογική πρεμούρα χωρίς αντίκρυσμα

ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗ

Με αφορμή την συνάντηση βουλευτών και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων με τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, η Έλενα Κονιδάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πολλοί το εύχονται, πολλοί περισσότεροι το θέλουν, ελάχιστοι όμως το πιστεύουν.

Ο λόγος για την νέα Πατρών Πύργου που την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου «ανέβηκε» (για μία ακόμη φορά) ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας μετά την κομματική συνάθροιση τοπικών παραγόντων και βουλευτών με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Μόνο και μόνο από τις διαρροές που αφορούσαν στην συνάντηση του Υπουργού με «εκλεκτούς του» συνομιλητές, προέκυψαν ηχηρές αντιφάσεις.

Άλλοι διέρρεαν ότι προχωρούν κανονικά οι έξι από τις οκτώ εργολαβίες, αλλά οι δύο είναι προβληματικές και θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Άλλοι υποστήριζαν ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις  για τις συγκεκριμένες εργολαβίες και πως αυτές ενδεχομένως να προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των φακέλων για τις συγκεκριμένες εργολαβίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο μειοδότης (Καλογρίτσας για να μην ξεχνιόμαστε) πληροί τις προϋποθέσεις.

Έτσι ή αλλιώς, ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται ότι αφενός από το γεγονός της κατάτμησης του έργου, αφετέρου από το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους μειοδότησε ο γνωστός εργολάβος, το έργο εκ των πραγμάτων καθίσταται προβληματικό, ακόμη και αν (όπως φέρεται να υπαινίχθηκε ο Υπουργός) οι περισσότερες εργολαβίες μπορεί να ξεκινήσουν.

Υπενθυμίζουμε πως η σημερνή Κυβέρνηση ανέλαβε πριν από τρεισήμισι χρόνια βρίσκοντας μπροστά της ένα ώριμο έργο, και πισωγύρισε μέσα σε ένα περιβάλλον ιδεοληπτικών πολιτικών,  επιλέγοντας διαδικασίες κατάτμησής του με οδυνηρά αποτελέσματα σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα και την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου για την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα.

Τα χρόνια που πέρασαν αλλά και τα ήξεις αφήξεις των Κυβερνητικών παραγόντων και των συνομιλητών τους σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγούν:

Ότι μπορεί η Κυβέρνηση και οι τοπικοί της «σύμμαχοι» να προχωρήσουν σε επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς, όπως το συνηθίζουν, κρατώντας στο χέρι «μυστρί» και… όποτε το έργο ξεκινήσει. Όμως οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι οι ευθύνες για την σημαντική καθυστέρηση της έναρξης και ολοκλήρωσης της Πατρών  Πύργου, βαραίνει αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. και στις εκλογές που έρχονται θα τους τις πιστώσει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.”

Διαβάστε επίσης