Λαφαζάνης: Τσίπρας και Μητσοτάκης συνεταιράκια στα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο

"Ο Κυρ. Μητσοτάκης τρέφει μεγάλες αυταπάτες, αν θεωρεί ότι τα κυβερνητικά ερείπια του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να του χρησιμεύσουν ως "πλυντήριο" και ως άλλοθι λήθης για το καταστρεπτικό παρελθόν του και τα πολιτικά μνημονιακά εγκλήματα του ιδίου και της παράταξής του", αναφέρει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, από την στιγμή που ο ίδιος ομολογεί ότι προϋποθέτουν την συμφωνία των πιστωτών, δεν είναι τίποτε άλλο από "έπεα πτερόεντα", μια "τρύπα στο νερό" και σκέτη κοροϊδία", αναφέρει ακόμα ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι "ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, ακολουθεί, αμετανόητος και αδίδακτος, την τακτική της πάση θυσία και με κάθε τίμημα προσκόλλησης στο κυνήγι της πρωθυπουργικής καρέκλας, των προνομίων και των λαφύρων της, την οποία εγκαινίασαν οι μνημονιακοί Πρωθυπουργοί: ο Γ.Α. Παπανδρέου, ο Αντ. Σαμαράς και ο Αλ. Τσίπρας".

"Ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως και ο Αλ. Τσίπρας, εφόσον δεν αμφισβητούν τις δεσμεύσεις της λεγόμενης, ψευδώς, "μεταμνημονιακής" περιόδου και την σκληρή επιτροπεία που τις ακολουθεί και εφόσον επιμένουν στην πειθαρχία απέναντι στους πιστωτές, τότε οι όποιες εξαγγελίες τους συνιστούν μεγάλη κοροϊδία και γυαλιστερές «χάντρες» προς τους πολίτες, τους οποίους εκλαμβάνουν ως μειωμένης νοημοσύνης ιθαγενείς", συνεχίζει ο κ. Λαφαζάνης εκτιμώντας ότι "πέραν αυτών, οι περισσότερες από τις εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη ακολουθούν την πεπατημένη των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα και αποτελούν δώρα σε ιδιωτικά πελατειακά συμφέροντα και στο μεγάλο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, σε μια περίοδο, μάλιστα, που, παρά την συνεχιζόμενη κρίση, τα κέρδη των τελευταίων εκτοξεύονται στα ύψη, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και πρώτα απ’ όλα του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της νεολαίας".

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης κάνει αναφορά στα ιδιωτικά χρέη λέγοντας: "Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης θυμήθηκαν τα βουνά από ιδιωτικά χρέη ως πρόβλημα των τραπεζών και όχι των υπερχρεωμένων πολιτών και ξέχασαν παντελώς τους αθρόους κατά χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών", σημειώνοντας πως Τσίπρας και Μητσοτάκης "φαντάζουν ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και μοιάζουν όλο και περισσότερο στην πράξη ως δύο σταγόνες νερού".

Η Ελλάδα, κατά τον κ. Λαφαζάνη "χρειάζεται δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη. Χρειάζεται επομένως μια μεγάλη δημοκρατική, ριζοσπαστική, προοδευτική ανατροπή".

"Γι’ αυτό σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία μια ισχυρή στον λαό, στο κίνημα και στη Βουλή Λαϊκή Ενότητα, η οποία, με την ενωτική πολιτική στον αριστερό, προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό, αντισυστημικό χώρο και με το εναλλακτικό της πρόγραμμα, αποτελεί εγγύηση για μια δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση σήμερα και μια νέα, αυθεντικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας αύριο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης