Π. Λαφαζάνης: Δύο προτεραιότητες για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς

Πρόταση για την επαναθεμελίωση της Αριστεράς και τη δημιουργία ενός πραγματικού προοδευτικού, αντισυστημικού μετώπου κατέθεσε ο Παναγ. Λαφαζάνης.

Την πρόταση αυτή ανέπτυξε στην Κεντρική Επιτροπή του «Αριστερού Ρεύματος» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή (15/9) και την οποία θέτει για διάλογο και γνώμες στο Ρεύμα και σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που κατανοούν την ανάγκη θεμελιακών αλλαγών στην αριστερή σκέψη και πρακτική.

Σύμφωνα με το iskra.gr, ο Παναγ. Λαφαζάνης με την πρότασή του τονίζει ότι δύο είναι σήμερα οι μεγάλες και επείγουσες προτεραιότητες για την αριστερά και το προοδευτικό κίνημα, προκειμένου να διαδραματίσουν τον αναντικατάστατο ρόλο τους για την εθνική ανεξαρτησία, τη διέξοδο, την ανόρθωση, την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας μας.

Η πρώτη μεγάλη προτεραιότητα σήμερα τόνισε, όταν ένας ολόκληρος ιστορικός κύκλος της Αριστεράς στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη έχει κλείσει, είναι η ριζική και εκ βάθρων επαναθεμελίωση της Αριστεράς σε όλους τους τομείς, θεωρητικό, πολιτικό, οργανωτικό προγραμματικό, μέσα από τη συνέχεια των καλύτερων στιγμών της, όπως ο μεγάλος πατριωτικός και κοινωνικός ρόλος της στην εποποιία της Εθνικής μας Αντίστασης και των πιο ηρωικών και αγωνιστικών παραδόσεων της.

Η δεύτερη μεγάλη και συναφής προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση στην χώρα μας με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντισυστημικών δυνάμεων ενός μεγάλου μετώπου με επιδίωξη την ιστορική ανατροπή για την ανεξαρτησία και την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση της χώρας μας.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει στην πρόταση του ότι το «Αριστερό Ρεύμα», βασική συνιστώσα σήμερα της ΛΑ.Ε, ένα Ρεύμα που από την ίδρυσή του το 1992 έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Αριστερά και τον τόπο, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά, μαζί με ευρύτερες ριζοσπαστικές πολιτικές και κυρίως κοινωνικές  και ανένταχτες δυνάμεις για να προωθηθεί τόσο η πρωτοβουλία της επαναθεμελίωσης της Αριστεράς με τη δημιουργία ενός νέου αριστερού φορέα, όσο και το ευρύτερο δυνατό Μέτωπο Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Ένα μέτωπο που θα έχει στο επίκεντρό του το μέγα και επίκαιρο αίτημα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας ως θεμελιώδη προϋπόθεση ενός σύγχρονου μεταβατικού προγράμματος με προοδευτικό ανορθωτικό και ταξικό προσανατολισμό.

Διαβάστε επίσης